× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης. Γιατί;

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση 25/5/2021

24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης. Γιατί;

Ας μου επιτραπεί το δικαίωμα να εκφράσω μία προσωπική άποψη που αφορά την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (το τέως ΙΚΑ). Αυτό το δικαίωμα το αντλώ από το γεγονός ότι πρώτο πανελλαδικά λειτούργησε με προσωπικό αγώνα και με αφορμή την «έκρηξη» του πραγματικού μεταναστευτικού ρεύματος το 2014.


Οι συνθήκες τότε, ήταν τελείως διαφορετικές, στηριζόμενος στη μεγάλη εμπειρία των συνεργατών μου που με πλαισίωσαν από άλλες δομές, ρίσκαρα με δική μου αποκλειστικά ευθύνη. Αργότερα, άλλαξε η πολιτική, λοιδορήθηκε όλο το προσωπικό ότι ήταν ανέτοιμο ενώ προηγουμένως που έκαναν τη δουλειά τους, ακούγαμε διθυράμβους από τους τότε υπουργούς υγείας, ακόμα και από τον Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελικό αποτέλεσμα, ήταν η εν μια νυκτί αντικατάσταση μου στη διεύθυνση της μονάδας από την προηγούμενη διοίκηση και σιγά σιγά και η αποχώρηση είτε με το ζόρι, είτε εθελοντικά, των περισσοτέρων έμπειρων συνεργατών μου. Τότε όλοι οι γιατροί ήταν ειδικευμένοι με τεράστια εμπειρία στην κλινική ιατρική.


Σήμερα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Οι ροές από απέναντι ευτυχώς μειώθηκαν σημαντικά. Δύο Κέντρα Υγείας της υπαίθρου, της Άντισσας κυρίως, αλλά και του Πολυχνίτου, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα από έλλειψη γιατρών, όταν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, εφημερεύουν καθημερινά δύο γιατροί και μάλιστα μία πληθώρα Αγροτικών (!), χωρίς βέβαια δυνατότητα το βράδυ για Ακτινολογικές και Μικροβιολογικές εξετάσεις (παλιά είχαμε το ίδιο πρόβλημα και κάπως το λύναμε με ένα μηχάνημα ξηράς χημείας, παροπλισμένο εδώ και τρία χρόνια), οι οποίοι όμως είναι τόσο απαραίτητοι τώρα για τη λειτουργία των προαναφερθέντων Κέντρων Υγείας.


Αν και ο κύριος λόγος της καθαίρεσής μου από την τότε ηγεσία ήταν η επιμονή μου να μη σταματήσει η 24ωρη λειτουργία (μέχρι και στη Βουλή ήρθε το θέμα), πιστεύω πλέον ότι με τις σημερινές συνθήκες, η διατήρηση της δεν είναι παρά μιά σπατάλη πολλών χρημάτων, αλλά κυρίως έμψυχου δυναμικού.

Έχοντας προσωπική εικόνα της κίνησης των ασθενών της πόλης μας κατά τις νυχτερινές ώρες αφού ως γνωστόν εφημερεύω στο νοσοκομείο από το Σεπτέμβριο, η άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε πλέον η σημερινή ηγεσία, να δει σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης η νυχτερινή λειτουργία, εκτός και αν υπάρχουν άλλοι λόγοι διατήρησης της που δεν τους γνωρίζω...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,20/9/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 19/9/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Μια φωτογραφία και τρεις ζωγραφιές μάς γνωρίζουν με τον Αι Γληγόρ τεκέ στο Κιόσκι

Αγγίζοντας άγνωστες σελίδες της ιστορίας της Μυτιλήνης στα χρόνια του Μεσαίωνα και των Οθωμανών. Πρόσφυγες του πρώτου διωγμού και της Μικρασιατικής καταστροφής στην έκταση γύρω από τον τεκέ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εδώ Λήμνος: φράγμα Κάσπακα

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πατήστε τον αχινό, 16/9/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Για την Ιωάννα...

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Παιδαγωγικά ερανίσματα

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Από την εμβολιστική κρίση σε πολιτική κρίση;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ*
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Κύριε Περιφερειάρχη, βάλτε τέλος σε μια αδικία ηλικίας ενός αιώνα!

Η Μυτιλήνη πρέπει να αποκτήσει στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, το δικό της μεγάλο Μουσείο του Ρωμαίικου της Ανατολής
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,14/9/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας!
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Νομοσχέδιο απίστευτο… κι όμως αληθινό!

Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΠΕΡΑΣ