× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης. Γιατί;

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση 25/5/2021

24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης. Γιατί;
' χρόνος ανάγνωσης

Ας μου επιτραπεί το δικαίωμα να εκφράσω μία προσωπική άποψη που αφορά την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (το τέως ΙΚΑ). Αυτό το δικαίωμα το αντλώ από το γεγονός ότι πρώτο πανελλαδικά λειτούργησε με προσωπικό αγώνα και με αφορμή την «έκρηξη» του πραγματικού μεταναστευτικού ρεύματος το 2014.


Οι συνθήκες τότε, ήταν τελείως διαφορετικές, στηριζόμενος στη μεγάλη εμπειρία των συνεργατών μου που με πλαισίωσαν από άλλες δομές, ρίσκαρα με δική μου αποκλειστικά ευθύνη. Αργότερα, άλλαξε η πολιτική, λοιδορήθηκε όλο το προσωπικό ότι ήταν ανέτοιμο ενώ προηγουμένως που έκαναν τη δουλειά τους, ακούγαμε διθυράμβους από τους τότε υπουργούς υγείας, ακόμα και από τον Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικό αποτέλεσμα, ήταν η εν μια νυκτί αντικατάσταση μου στη διεύθυνση της μονάδας από την προηγούμενη διοίκηση και σιγά σιγά και η αποχώρηση είτε με το ζόρι, είτε εθελοντικά, των περισσοτέρων έμπειρων συνεργατών μου. Τότε όλοι οι γιατροί ήταν ειδικευμένοι με τεράστια εμπειρία στην κλινική ιατρική.


Σήμερα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Οι ροές από απέναντι ευτυχώς μειώθηκαν σημαντικά. Δύο Κέντρα Υγείας της υπαίθρου, της Άντισσας κυρίως, αλλά και του Πολυχνίτου, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα από έλλειψη γιατρών, όταν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, εφημερεύουν καθημερινά δύο γιατροί και μάλιστα μία πληθώρα Αγροτικών (!), χωρίς βέβαια δυνατότητα το βράδυ για Ακτινολογικές και Μικροβιολογικές εξετάσεις (παλιά είχαμε το ίδιο πρόβλημα και κάπως το λύναμε με ένα μηχάνημα ξηράς χημείας, παροπλισμένο εδώ και τρία χρόνια), οι οποίοι όμως είναι τόσο απαραίτητοι τώρα για τη λειτουργία των προαναφερθέντων Κέντρων Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αν και ο κύριος λόγος της καθαίρεσής μου από την τότε ηγεσία ήταν η επιμονή μου να μη σταματήσει η 24ωρη λειτουργία (μέχρι και στη Βουλή ήρθε το θέμα), πιστεύω πλέον ότι με τις σημερινές συνθήκες, η διατήρηση της δεν είναι παρά μιά σπατάλη πολλών χρημάτων, αλλά κυρίως έμψυχου δυναμικού.

Έχοντας προσωπική εικόνα της κίνησης των ασθενών της πόλης μας κατά τις νυχτερινές ώρες αφού ως γνωστόν εφημερεύω στο νοσοκομείο από το Σεπτέμβριο, η άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε πλέον η σημερινή ηγεσία, να δει σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης η νυχτερινή λειτουργία, εκτός και αν υπάρχουν άλλοι λόγοι διατήρησης της που δεν τους γνωρίζω...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ακου, Αλέκο...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το φοινικόδασος της Παναγιούδας εκπέμπει ξανά σήμα κινδύνου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΩΡΙΑΤΕΛΛΗΣ, δικηγόρος κάτοικος της περιοχής
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τώρα που τα λαμπιόνια έσβησαν στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Όταν ο στολισμός γίνεται πολιτική επιλογή -Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν.ΠΑΤΣΗΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τ` αντροκόριτσο του Αργύρη Εφταλιώτη

Κείμενο του Αργύρη Εφταλιώτη με θέμα τα Φώτα σε επιμέλεια του εκπαιδευτικού συγγραφέα ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Μετά τη Βενεζουέλα, ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του Τραμπ;

Από το Καράκας στη Γροιλανδία, την Κούβα και την Κολομβία, η στρατιωτική ισχύς χωρίς κανόνες
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και η επιστροφή του Δόγματος Μονρόε

Από την απαγωγή του προέδρου Μαδούρο έως τον αγώνα για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, η δημοσιογράφος Μαρία Λίλα αναλύει τις ιστορικές ρίζες της επέμβασης
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το προαναγγελθέν μπλόκο των αιθέρων που αγνοούσαν οι αρμόδιοι

Ραντάρ 30ετίας, ελλείψεις προσωπικού και καθυστερημένος εκσυγχρονισμός
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 4/1/2026

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γιατί οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Καράκας και απήγαγαν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας

Άρθρο της Guardian εξηγεί ότι η επιχείρηση δεν ήταν στιγμιαία απόφαση
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γιορτινές μνήμες, δέκα χρόνων

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ