× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν κολλάει ο εμβολιασμένος τον διπλανό του κορονοϊό, επειδή εμβολιάστηκε!»

«Κατανοητός ως ένα βαθμό ο δισταγμός του εμβολιασμού, αλλά είναι η μόνη λύση» λέει ο παθολόγος, Γιάννης Ζερδελής απαντώντας στα όσα ψευδή ακούγονται

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 6/5/2021

«Δεν κολλάει ο εμβολιασμένος τον διπλανό του κορονοϊό, επειδή εμβολιάστηκε!»

Το μόνο όπλο εναντίον του κορονοϊού είναι ο εμβολιασμός και τα μέσα ατομικής προστασίας επεσήμανε ο γνωστός ιατρός παθολόγος, Γιάννης Ζερδελής μιλώντας στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99». Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι τα όσα κυκλοφορούν ότι κάποιος εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει με κορονοϊό τον διπλανό του, επειδή στο εμβόλιο υπάρχει το ιικό φορτίο, είναι απολύτως ψευδή και απλώς δημιουργούν εμπόδια στον εμβολιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαπιστώνοντας ότι οι 30ρηδες «τρέχουν» να εμβολιαστούν, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες εμφανίζουν δισταγμό, ο κ. Ζερδελής ανέφερε στοιχεία που δείχνουν ότι στην Ελλάδα οι ηλικίες άνω των 80 ετών έχουν περισσότερες επιφυλάξεις και έχουν εμβολιαστεί κατά 65%, όταν στην Ισπανία και την Πορτογαλία τα ποσοστά ξεπερνούν ακόμα και το 95% στις ίδιες ηλικίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όπως αναφέρει να έχουμε πολύ περισσότερες εισαγωγές και διασωληνωμένους αυτών των ηλικιών.

Αναφορικά με τον δισταγμό που παρατηρείται στο εμβόλιο της Astra Zeneca, ο κ. Ζερδελής εξήγησε ότι έχει δημιουργηθεί με διαφορετική τεχνολογία, με πιο σημαντική παρενέργεια τη θρόμβωση, η οποία θα εμφανιστεί από την 4η έως την 20η μέρα από τον εμβολιασμό. Ανέφερε βέβαια ότι μόνο 4 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν σε 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς και θα είναι εξαιρετικά παράδοξο στατιστικά μια τέτοια περίπτωση να εμφανιστεί στη Λέσβο.

Κατανοεί ωστόσο τις γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν καθώς και τις εγκύους, οι οποίες συχνά συμβουλεύονται να απέχουν γιατί εξήγησε ότι δεν έχουν γίνει μελέτες σε εγκύους αναφορικά με το εμβόλιο για να είναι γνωστές τυχόν παρενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός ότι κάποιοι εμφανίζουν πυρετό, κεφαλαλγία ή ατονία ενώ κάποιοι άλλοι κανένα σύμπτωμα, οφείλεται είπε ο κ. Ζερδελής στην κάθε ιδιοσυγκρασία ξεχωριστά, χαριτολογώντας μάλιστα σχολίασε: «Είμαστε όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι από τον ίδιο υλικό αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο». Κι αυτό γιατί έτσι κι αλλιώς, όπως στο εμβόλιο της γρίπης, κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ