× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Διπλή μάσκα, ανοιχτά παράθυρα στις εκκλησίες»

«Εύθραυστη η επιδημιολογική κατάσταση στη Λέσβο, εν όψει Πάσχα» λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γ. Καμπούρης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/4/2021

«Διπλή μάσκα, ανοιχτά παράθυρα στις εκκλησίες»
' χρόνος ανάγνωσης

«Διπλή μάσκα στους πιστούς και ανοιχτά παράθυρα στις εκκλησίες» συνιστά ο Γιώργος Καμπούρης εν όψει του Πάσχα διαπιστώνοντας ότι είναι εύθραυστη η επιδημιολογική κατάσταση στη Λέσβο, καθώς 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν με κορονοϊό χτες, Δευτέρα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ δύο ήταν διασωληνωμένοι.

Ειδικότερα, κατά τον εβδομαδιαίο του απολογισμό στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», ο πρόεδρος και διοικητής του Νοσοκομείου, Γ. Καμπούρης τόνισε ότι στη Λέσβο είναι σταθερή η κατάσταση, σημειώνοντας αργή κλιμάκωση. Και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προσέξουν όλοι οι πιστοί αυτές τις ημέρες τα μέτρα προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ μικροεστίες κορονοϊού διαπιστώνονται διάσπαρτες σε όλο το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως σημαντικούς «σταθμού» για τη μετάδοση του κορονοϊού, ο κ. Καμπούρης επεσήμανε τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν και ανοίγει η εστίαση, τη 10η Μαΐου που επιστρέφουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των βαθμίδων στα θρανία και το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου. 

Οι εμβολιασμοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταθεροί συνεχίζουν να είναι στο μεταξύ οι ρυθμοί εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελευθερία», όπου χορηγούνται 220 με 250 δόσεις του εμβολίου Pfizer. Με την τέταρτη εμβολιαστική γραμμή που εγκρίθηκε από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου να ξεκινήσει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από τις 5 Μαϊου, θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά 350 πολίτες.

Έχουν χορηγηθεί πάνω από 15.000 δόσεις με το εμβόλιο Pfizer  στο Νοσοκομείο από τις 12 Ιανουαρίου 2021 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, ενώ περισσότεροι από 5.500 συμπολίτες μας έχουν πραγματοποιήσει και τη δεύτερη δόση εμβολιασμού.

Επίσης σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Λέσβου πλην της Μυτιλήνης χορηγούνται εμβόλια της Astra Zeneca, όπου έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 17.700 δόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, Ν. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 30 έως 39 ετών. Ενώ ακόμα εμβολιάζονται οι πολίτες 60 ετών και άνω και έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες εμβολιασμούς για τις ηλικίες 18 έως 53 ετών με υποκείμενα νοσήματα, για τους εκπαιδευτικούς και για τις ηλικίες 50 έως 59 ετών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ημερολόγιο 2026 με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου

Πρόσκληση συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδηλάτες και Lesvos Runners τιμούν το βουνό και τη φύση

Με ποδηλατοβόλτα, εκδηλώσεις και τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου της ορεινής ποδηλασίας γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Βουνού στην Αμαλή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΘΕΑΤΡΟ

Μια σκληρή ιστορία για τη διπλανή πόρτα ζωντανεύει στους «Αστέγους»

Κατερίνα Κομνηνάκα, Ανθή Σαμαρτζίδου και Άννα Ταξείδη μιλούν στον ρ/σ του «Ν» για το έργο, τις σχέσεις, τη βία και τις δομές στήριξης που λείπουν.
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι της ΣΥΝ‑εξέλιξης στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης

Χειροποίητες δημιουργίες και γιορτινή διάθεση από 12 έως 18 Δεκεμβρίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Βράβευση του Δήμου Μυτιλήνης για την προστασία των ζώων συντροφιάς

Διάκριση με «Ηρωικές Καρδιές» από το Υπουργείο Εσωτερικών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παράδοση βρεφικών πακέτων «Baby Kits» στην Καλλονή

Από την οργάνωση «Αποστολή» και τη Eurobank
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Το aRtοποιώ σκορπίζει αγάπη με γλυκό και αρκουδάκι

Συλλογή παιχνιδιών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες της Λέσβου
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Πώς το αιμοδυναμικό της Μυτιλήνης αλλάζει τον χάρτη της καρδιολογικής φροντίδας

Η ομιλία του δρ Αναστάσιου Μίλκα στην εκδήλωση της AHEPA και η μάχη για κάθε καρδιά στο νησί
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Πέτρα με παιχνίδια, δώρα και μελωδίες

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Πέτρας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια γιορτινή ημέρα γεμάτη δημιουργίες και εκπλήξεις το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Μην υποτιμάτε τα παιδιά σας»: το μήνυμα των Special Olympics από τη Μυτιλήνη

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ομάδα μπάσκετ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και ένα κάλεσμα για... κανονικότητα και συμπερίληψη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ