× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μόνο ένα νέο κρούσμα στη Λέσβο

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/4/2021

Μόνο ένα νέο κρούσμα στη Λέσβο
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Μόνο ένα κρούσμα κορονοϊού στη Λέσβο σε σύνολο 3.089 της χώρας το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται κατά τη γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο να είναι μονοψήφια, σύμφωνα πάντα με τη γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ ανά 24ωρο, αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει γιατί όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, συντοπίτης μας, το ιικό φορτίο της Λέσβου βρίσκεται σταθερό στα επίπεδα Μαρτίου (!) που ήταν ανησυχητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο η Λέσβος βρέθηκε στο κόκκινο με 322 κρούσματα όλο τον μήνα, ενώ τον Φεβρουάριο ήταν μόλις 98 και 220 τον Ιανουάριο.

Πάνω από 11.060 δόσεις με το εμβόλιο Pfizer έχουν πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο από τις 12 Ιανουαρίου 2021 που ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Ας σημειωθεί ότι πάνω από 5.070 συμπολίτες μας έχουν πραγματοποιήσει και τη δεύτερη δόση εμβολιασμού. Επίσης σε όλα τα Κέντρα Υγείας έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί και στόχος είναι αρχές Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί 12.000 δόσεις εμβολιασμού. Τα εμβόλια της Pfizer χορηγούνται στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, ενώ στα υπόλοιπα 4 κέντρα υγείας χορηγούνται της Astra Zeneca, και έχουν χορηγηθεί πάνω από 3.000.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου