× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αρχές Απριλίου ξεκαθαρίζει το τοπίο με το έργο Καλλονής – Σιγρίου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία του Άκτωρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απλήρωτων εργαζόμενων στο έργο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/3/2021

Αρχές Απριλίου ξεκαθαρίζει το τοπίο με το έργο Καλλονής – Σιγρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Τεχνικής Εταιρείας ΑΚΤΩΡ στην Καλλονή πραγματοποίησαν το πρωί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εταιρεία «ΑΙΓΙΣΤΟΣ» (Σβώλος ), που υλοποιούσε μέχρι πρότινος το έργο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου ως υπεργολάβος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο υπεύθυνος του εργοταξίου της «Αίγιστος» Περικλής Κοντονής, οι εργασίες πραγματοποιούνταν κανονικά και σε πολύ γρήγορους ρυθμούς μάλιστα έως τις αρχές Μαρτίου. «Από εκεί και πέρα σημειώνει, αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε, αφού ο ΑΚΤΩΡΑΣ που είναι η ανάδοχος εταιρεία χρωστούσε πολλά χρήματα στον υπεργολάβο, την εταιρεία «Αίγισθος» και η οποία από ένα σημείο και μετά δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει τους μισθούς και τα καύσιμα των μηχανημάτων.

Ο ΑΚΤΩΡΑΣ είχε σταματήσει να πληρώνει τον Αίγιστο εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα υπάρχουν οφειλές και από άλλες δραστηριότητες οι οποίες αγγίζουν συνολικά τα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ο «Αίγιστος» αναγκάσθηκε να σταματήσει το έργο και να απολύσει τους εργαζόμενους ώστε να πάρουν τουλάχιστον το επίδομα ανεργίας. Αυτή τη στιγμή οφείλονται μισθού 2,5 μηνών περίπου (Ιανουάριος – Φεβρουάριος και μισός Μάρτης). Από τους 60 περίπου εργαζόμενους, οι μισοί τουλάχιστον που ήταν από άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως χειριστές μηχανημάτων, έφυγαν από το νησί ενώ ξενοικιάστηκαν και όλα τα σπίτια που νοίκιαζε η εταιρεία στην Καλλονή. Τα 80 περίπου μηχανήματα, παραμένουν προς το παρόν και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία του ΑΚΤΩΡΑ στην Καλλονή μας μίλησε  ο υπεύθυνος εργοταξίου της εταιρείας ο οποίος μας είπε ότι γίνονται συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών και ότι θα σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Προσπάθησε να μας καθησυχάσει και μας εξήγησε ότι δεν θα χάσουμε το χρήματά μας. Οι πληροφορίες που έχουμε εμείς είναι ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά τις 2 Απριλίου, όπου αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για τις συνεργασίες του ΑΚΤΩΡΑ με τους υπεργολάβους και κατά συνέπεια με  την εταιρεία Αίγιστος, που εκτελεί το έργο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ