× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ξεκινούν εμβολιασμοί σε όλα τα Κέντρα Υγείας

«Από μέρα σε μέρα» λέει ο Γ. Καμπούρης που επισημαίνει ότι πιέζεται το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 31/3/2021

Ξεκινούν εμβολιασμοί σε όλα τα Κέντρα Υγείας
' χρόνος ανάγνωσης

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού «ελευθερία» στο νησί μας μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm ο διοικητής και πρόεδρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης επισημαίνοντας ότι πάνω από 8.800 συμπολίτες μας έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολιασμού Pfizer από τις 12 Ιανουαρίου 2021 που ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Ας σημειωθεί ότι από τους 8.800 συμπολίτες μας, πάνω από 3.840 έχουν πραγματοποιήσει και τη δεύτερη δόση εμβολιασμού.  Επίσης ακόμα 1800 συμπολίτες μας έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση εμβολιασμού κατά Covid της εταιρείας Astra Zeneca η οποία χορηγείται αποκλειστικά στο κέντρο Υγείας Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιοσημείωτο είναι ότι από αρχές Απριλίου, δηλαδή από μέρα σε μέρα στη Λέσβο θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα πλέον όλα τα Κέντρα Υγείας του νησιού (συνολικά πέντε). «Χτίζουμε και στο νησί μας το τείχος ανοσίας, αλλά ακόμα και όσοι έχουμε εμβολιαστεί δεν εφησυχάζουμε, εξακολουθούμε και φορούμε μάσκες, πλένουμε χέρια, τηρούμε τις αποστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης. Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 65 έως 69 ετών, ενώ αναμένονται να αυξηθούν ραγδαία οι εμβολιασμοί, αφού τον Απρίλιο αναμένονται αυξημένες δόσεις εμβολίων από πλευράς Pfizer.

Στο μεταξύ το Νοσοκομείο Μυτιλήνης πιέζεται σε ό,τι αφορά τα περιστατικά κορονοϊού καθώς 14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική που έχει μετατραπεί σε κλινική Covid, ενώ ένας ασθενής βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι νοσηλευόμενοι είναι ηλικίας 38 έως 90 ετών με τον κ. Καμπούρη να σχολιάζει ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αισιόδοξος είναι ο κ. Καμπούρης για την πορεία της πανδημίας από τον Απρίλιο και μετά, καθώς με την άνοδο της θερμοκρασίας, μειώνεται η μεταδοτικότητα του ιού, αλλά θα γίνουν και πολύ περισσότεροι εμβολιασμοί.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει τη νέα σεζόν με τραγούδι και δημιουργικότητα

Το πρώτο ραντεβού το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στη Χίο οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 4 - 5 Οκτωβρίου 2025
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Τα σχολεία ανοίγουν – και για τα κουτάβια!

Δωρεάν Puppy Classes από το Aegean Vet Care στη Μυτιλήνη
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Στη Μυτιλήνη, φωτογραφίζουμε τα ζωάκια μας!

Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας με αστείες και τρυφερές στιγμές με τα κατοικίδια ζώα διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Danza Pasion: The Hall of Dancesport στη Μυτιλήνη

Η αγαπημένη σχολή χορού σε νέο χώρο, γεμάτο ρυθμό, έμπνευση και κίνηση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Παγκράτιο άθλημα για παιδιά Shootfighters C.S.A

Αυθεντική ελληνική πολεμική τέχνη για σωματική και ψυχική ενδυνάμωση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι πολύτεκνοι της Λέσβου τίμησαν τα παιδιά που πέρασαν στις πανελλαδικές

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων στην αυλή της Λέσχης Αξιωματικών Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Εθνικό απολυτήριο χωρίς διαβούλευση

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης για τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού που αφορούν την καθιέρωση του εθνικού απολυτηρίου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 12 Σεπτεμβρίου

Θα καταβληθούν 65,88 εκατ. ευρώ