× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

2021 ‑ 1821

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ

Δημοσίευση 26/3/2021

2021 ‑ 1821
Πηγή φωτό:Δούκας Δούκας

Τι συγκράτησα από εχθές; Την απόλυτη ησυχία που διασπάθιζε ο κρότος του ρυθμικού βήματος των Ευζώνων.
Παρακαλούσα να μη μιλάει καθόλου ο εκφωνητής της Παρελάσεως. Ένιωθα τη δόνηση της ασφάλτου να μεταφέρεται βαθιά στα έγκατα της γης να φτάνει και να ξυπνά τους πεθαμένους αγωνιστές.
"Είμαστε εδώ! Ξυπνήστε! Είμαστε εδώ. Νέοι , ωραίοι, ελεύθεροι. Έτοιμοι να υπερασπιστούμε ότι με αίμα μας παραδώσατε. Είμαστε εδώ. Δεν ξεχάσαμε. Δεν ξεχνάμε."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτοί οι Εύζωνες με τη δωρικότητα του σώματος, την αίσθηση του χρέους ζωγραφισμένη στο πρόσωπο και το βλέμμα καρφωμένο μονίμως στην Ιδέα. Όχι δεν ήθελα λόγια χθες. Ούτε θα σταθώ στους επίσημους καλεσμένους.
Κάτι μεγαλύτερο συνέβη χθες. Μεγαλύτερο για να κλειστεί σε τίτλους και αξιώματα. Ήταν η Ιδέα. Αυτό που σε κάνει άθελα σου να δακρύζεις γιατί σε ξεπερνά. Αυτό που έχεις δεδομένο ενώ κάποιοι άλλοι θυσίασαν την ζωή τους για να έχεις το δικαίωμα ακόμη και να το χλευάσεις ή να το αρνηθείς.

200 χρόνια ελεύθερου κράτους λοιπόν. 200 χρόνια από την Επανάσταση που άλλοι την πίστεψαν , άλλοι την πολέμησαν, άλλοι θυσιάστηκαν και άλλοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, ούτε καν αποκαθηλώθηκαν. Αλλά όταν ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης συγχώρεσε εγώ από σεβασμό σιωπώ.

Σιωπώ όπως σιώπησαν ακίνητοι δεκάδες απλοί συνΕλληνες όταν ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος στην αλυσίδα των Μασούτη.
Αγάπη για την Πατρίδα. Αγάπη για την δική μας Ελλάδα, αυτό είδα, αυτό άκουσα, αυτό ένιωσα. Αγάπη για την τρέχουσα, την καθημερινή, των σχολείων, των νοσοκομείων, των κλειστών μαγαζιών, του φαγητού της αλληλεγγύης, του μπακαλιάρου και όχι του κιμά γαρίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγάπη για την Ελλάδα μας λοιπόν Έλληνες και όταν επιτέλους το συναίσθημα γίνει βίωμα και πράξη καθημερινή τότε οι ψυχές των προγόνων μας θα ησυχάσουν. Όταν ο Έλληνας αγαπήσει τον Έλληνα..
Παλιό σαράκι η Έριδα της φυλής μας ας μάθουμε λοιπόν πώς την σημαία την κουβαλάμε καθημερινά από τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικρά.

Ότι το '21 είναι ζωντανό μέσα στο 2021 και τέλος ότι το να αγαπάς την πατρίδα σου δεν έχει κανένα άλλο χρώμα πέραν του γαλάζιου και του λευκού.
Καλή Λευτεριά αδέρφια. Κάπου βαθιά μέσα μας κρύβεται η καλύτερη εκδοχή μας. Ας την βρούμε και ας πάψουμε να πονάμε την Πατρίδα μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας