× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

42% αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Μυτιλήνης

Τι δείχνουν σχετικά με τη διάδοση της νόσου του κορονοϊού, οι ειδικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε δείγματα από τη Μονάδα Επεξεργασίας λυμάτων του Καρά Τεπέ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/3/2021

42% αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Έως και 42% φτάνει η αύξηση στο ιικό φορτίο το σχετιζόμενο με τη νόσο του κορονοϊού, που ανιχνεύεται στα λύματα της Μυτιλήνης σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε μιλώντας χθες αργά το απόγευμα στο «Ν», ο Λέσβιος στην καταγωγή καθηγητής αναλυτικής χημείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας Νίκος Θωμαΐδης. Τα δείγματα ελήφθησαν την εβδομάδα 9 με 16 Μαρτίου στα πλαίσια τακτικών τέτοιων λήψεων και εξετάσεων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ από τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στον Καρά Τεπέ.

Ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων από την εξέταση των λυμάτων που εκδόθηκαν προχθές 23 Μαρτίου σε σχέση με αυτά της εβδομάδας 2 με 9 Μαρτίου, δείχνουν σημαντική αυξητική μεταβολή. Η μεταβολή αυτή εκδηλώνεται σχεδόν μια εβδομάδα μετά με αυξημένα κρούσματα της νόσου ή (και αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο) με αυξημένο αριθμό πλήρως ασυμπτωματικών ασθενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι χθες 24 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν 16 νέα κρούσματα της νόσου του κορονοϊού στη Λέσβο, μετά από πέντε μέρες μονοψήφιου αριθμού κρουσμάτων. .

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου