× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πάνω από 100 κρούσματα σε μία εβδομάδα στη Λέσβο

Ενδεχόμενη χαλάρωση στην τήρηση μέτρων το τριήμερο, θα φανεί από 22 έως 25 Μαρτίου, επισημαίνει ο πρόεδρος του Νοσοκομείου, Γ. Καμπούρης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/3/2021

Πάνω από 100 κρούσματα σε μία εβδομάδα στη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Ο κορονοϊός είναι εδώ και περικυκλώνει τις τελευταίες ημέρες τη Λέσβο, η οποία εμφάνισε πάνω από 100 κρούσματα σε διάστημα μιας εβδομάδας, τόνισε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm ο πρόεδρος του Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι τα δεδομένα της διασποράς της νόσου μπορούν να αλλάζουν από ώρα σε ώρα, αναλόγως της συμπεριφοράς των πολιτών. Για παράδειγμα ενώ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας το πρόβλημα εντοπίζονταν σε Αγία Παρασκευή και Αγιάσο, πλέον η διασπορά βρίσκεται και εντός της Μυτιλήνης. Επίσης ενδεχόμενες παραβάσεις ή μάλλον χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων κατά το τριήμερο της Αποκριάς, θα φανούν από τις 22 έως τις 25 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Λέσβο, έχοντας ξεπεράσει τις 7.100 από τις 12 Ιανουαρίου 2021 που ξεκίνησαν στο νησί μας. Ας σημειωθεί ότι από τους 7.100 συμπολίτες μας, πάνω από 3.000 έχουν πραγματοποιήσει και τη δεύτερη δόση εμβολιασμού.  Επίσης, τα εμβόλια που έχουν πραγματοποιηθεί, της εταιρείας Astra Zeneca όπου χορηγούνται αποκλειστικά στο κέντρο Υγείας Καλλονής έχουν ξεπεράσει τα 1000.

Συνέστησε ξανά ο κ. Καμπούρης προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων αναφέροντας ότι τον Μάιο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η κατάσταση θα είναι σαφώς βελτιωμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου