× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χαράλαμπος Αθανασίου: Επαρχία

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση 6/3/2021

Χαράλαμπος Αθανασίου: Επαρχία

Τι ανθρώπινα δικαιώματα και τα τοιούτα, που διακινούν κομμουνιστές και άλλοι εχθροί της πατρίδος. Εδώ διαφθείρεται η νεολαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πες μου ποιος σε έβαλε στην πολιτική να σου πώς ποιος είσαι. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου -Μπάμπης για τους φίλους του- μπήκε στο στίβο από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, το 2012 . Τότε που είχε αρχηγό της «ανδρικής σχολής»- κατά δήλωσή του. Του αρχηγού, όχι του Αθανασίου.

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ιδρύθηκε με νόμο επί Σημίτη, ως θεσμικό όργανο που συμβουλεύει την ελληνική Πολιτεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται στον σύγχρονο κόσμο ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Αθανασίου και η συγκεκριμένη Επιτροπή είχαν για 23 χρόνια παράλληλες διαδρομές. Με χαώδεις αποστάσεις μεταξύ τους, σε θέματα που σχετίζονται με την προσωπικότητα τω ανθρώπων, τον πολιτισμό των δικαιωμάτων και την ηθική των διαπροσωπικών σχέσεων στην κοινωνία. Μέρα με τη νύχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ, αν ο εν λόγω Αθανασίου δεν έπαιρνε το λόγο στη Βουλή– της οποίας είναι Βού αντιπρόεδρος- σε μια συζήτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου της υπουργού Πολιτισμού για τον Λιγνάδη.


Καθώς αναπόφευκτα το θέμα περιστράφηκε στους βιασμούς ανηλίκων, τους έδωσε τα φώτα του χωρίς περιστροφές: «τα φαινόμενα σεξουαλικών κακοποιήσεων εντάθηκαν στην Ελλάδα όταν καταργήθηκε η διάταξη για την παρά φύσιν ασέλγεια».

Τα είχαμε χύμα, μας ήλθαν και τσουβαλάτα. Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργός , ουσιαστικά ζητάει να καταργηθεί η κατάργηση της κατάργησης, για αυτό που ο ίδιος λέει «παρά φύσιν ασέλγεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δε ξέρουμε αν το σημείωσε ως αίτημα η παριστάμενη εκ μέρους της κυβέρνησης Λίνα Μενδώνη, ελεγχόμενη με την συζητούμενη επερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου . Ο ίδιος έδωσε πάντως κίνητρο: «Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις».

Πριν από τους Βαλκανικούς πολέμους; Όχι- μόλις το 2015. Από τους Συριζαίους– Παρασκευόπουλους: διευκόλυνση στο έγκλημα υπ΄ αριθμόν 15.

Προτού καν αρχίσουν να κάνουν μπάφους στα υπόγεια του μεγάρου Μαξίμου, όπως αποκάλυψε έτερος εκ των βουλευτών της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάπως έτσι επήλθε οι παράλληλες πορείες αλλά και επήλθε η σύγκρουση του Αθανασίου με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου . Η «αμαρτωλή» κατάργηση ήταν από δικό της αίτημα -που εκκρεμούσε από το 2004.

Για μην αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι ομοφυλοφιλικές από τις ετεροφυλοφιλικές πράξεις. Μπερδεμένα πράγματα.

Ουδείς άλλος είχε προσέξει ότι έκτοτε «εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα», όπως πληροφόρησε σώμα ο ίδιος βουλευτής. Ατυχώς χωρίς άλλες διευκρινίσεις για το εύρος της «έντασης» και χωρίς την ακριβή περιγραφή των «φαινομένων».

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Ο Μπάμπης Αθανασίου, έφτασε ως τα ψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης, υπήρξε παράγοντας στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του δικαστικού συνδικαλισμού, έγινε ακόμη και υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά παρέμεινε τυπικός πολιτευτής επαρχίας.

Τι ανθρώπινα δικαιώματα και τα τοιούτα, που διακινούν κομμουνιστές και άλλοι εχθροί της πατρίδος. Εδώ διαφθείρεται η νεολαία. Και ο Πρωθυπουργός, αν ληφθεί υπόψη ότι βρίσκει δίκαια να ξανακάνει τον Αθανασίου υπουργό Δικαιοσύνης , να γίνουν τα πράγματα πάλι κατά φύσιν- και τα ψηφαλάκια να πέφτουν...

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός