× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεν πρέπει να σιωπήσουμε

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ

Δημοσίευση 24/2/2021

Δεν πρέπει να σιωπήσουμε

Bρισκόμαστε ένα βήμα πριν ζήσουμε κάτι που δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους κανενός δημοκρατικού πολίτη της χώρας κάτι τελείως αδιανόητο. Μετά την πτώση της χούντας είμαστε στο πάρα πέντε να θρηνήσουμε απεργό πείνας,η εισπνευσμένη μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στην Εντατική δεν αφήνει αμφιβολίες για την κρισιμότητα της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απεργία πείνας και δίψας του Κουφοντίνα που δεν είναι ένας απλός κρατούμενος αλλά θεωρείται ως «εχθρός»έχει δύο χαρακτηριστικά :

Πρώτον αίτημα του κρατούμενου είναι η μεταφορά από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δεύτερον ο Κουφοντίνας ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος που περιλαμβάνει μια διάταξη η οποία προβλέπει ότι οι τρομοκράτες δεν μπορούν να εκτίσουν την ποινή στους σε αγροτικές φυλακές, αλλά πρέπει να επιστρέψουν εκεί όπου κρατούνταν προηγουμένως δηλ. πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί αρνείται λοιπόν η κυβέρνηση και αρέσκεται σε τέτοια ταξική εκδικητικότητα ενώ κατά τα άλλα κόπτεται να εφαρμόζει παντού το δίκαιο και το σωστό.

- Η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο αυταρχισμός και η βία είναι το μόνο γιατρικό για όλα.

- Η κυβέρνηση έχει φλομώσει την κοινωνία με την υπεραντιδραστική νεοφιλελεύθερη πολιτική και τις ακροδεξιές αντιλήψεις για τα δικαιώματα τις ελευθερίες και το σωφρονιστικό σύστημα επιβάλλοντας έναν ιδιότυπο «γύψο» με την αρωγή τηλεοπτικών καναλιών σε μια κοινωνία μπόχας και σήψης μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα παιδεραστίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί την κοινωνία για σκοπούς πειθάρχησης στο σύστημα ενώ την ίδια στιγμή είναι υπεύθυνη για την εξάπλωση της πανδημίας για την ανεργία ιδιαίτερά των νέων για τον εγκλεισμό σε κλειστά κέντρα κράτησης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών αποκρύπτοντας βιασμούς ανηλίκων και απόπειρες αυτοκτονίας στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης .

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει κριθεί τόσο ο ίδιος όσο και η 17Ν για τις πράξεις τους στα μάτια της κοινωνίας ότι αυτές τις πρακτικές δεν τις υιοθετούμε δεν σημαίνει ότι ανεχόμαστε την ταπείνωση και την δολοφονία κρατουμένων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε νεκρό πολιτικό κρατούμενο και μάλιστα μετά από απεργία πείνας και δίψας.

Να μην σιωπήσουμε και να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να μην επιτρέψουμε κανέναν νεκρό απεργό πείνας και δίψας.

Κατάργηση όλων των τρομονόμων .

Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ατομικές ελευθερίες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας