× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μην παραιτηθείτε κα Μενδώνη!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση 22/2/2021

Μην παραιτηθείτε κα Μενδώνη!
' χρόνος ανάγνωσης

Κυρία Μενδώνη,

Παρακολουθούμε με «κομμένη» την ανάσα κάθε στιγμή αυτής της παράστασης. Αυτό το κύκλωμα, γιατί δεν τίθεται ζήτημα ενός μόνο συντελεστή, κακοποίησης και παιδεραστίας. Είναι ένας τέλεια οργανωμένος θίασος που θα μείνει στην Ιστορία ως ο απόλυτος κακοποιητής ψυχών και σωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σαφές, ηλίου φαεινότερον, πως η πολιτική εξουσία έχει φτάσει σε ένα σημείο υποκριτικής ωριμότητας, όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αντιληπτή πια η διαφορά μεταξύ του μύθου και της πραγματικότητας.

Μην γίνετε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Αποδείξτε μας πως το λεγόμενο σατιρικό δράμα δεν είναι ένας όρος του παρελθόντος αλλά ένα διαχρονικό είδος δραματικής ποίησης, που παραμένει ελληνικός, που δημιουργήθηκε και συνεχίζει να επιβιώνει και στην εποχή μας.

Με όλο το σεβασμό κυρία Μενδώνη, μην παραιτηθείτε. Μην προσπαθήσετε να μας εξαπατήσετε κι εσείς. Δείξτε μας το αληθινό σας πρόσωπο, κακοποιώντας ό,τι έχει μείνει όρθιο στο κοινωνικό σύνολο που βρίσκεται υπό τον ζυγό της εξουσίας που υπηρετείτε και μιας κοινωνίας που σας κοιτάζει αποσβολωμένη, καμμένη όπως οι Μυκήνες, και τσιμεντωμένη, όπως ο Ιερός Βράχος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Κοιμητήριο Παναγιούδας: Η αδιαφορία δύο δεκαετιών και η πρόκληση της δημοτικής αρχής»

Του ΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΑΤΕΛΛΗ, δικηγόρου, κατοίκου Παναγιούδας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γερνάμε κύριε… Διαφημιστή

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Καταγραφές, επιδόματα κι απόγνωση

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η κοινωνία που δημιουργεί την αναπηρία και η ανάγκη για ένα μέλλον συμπερίληψης

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, μεταπτυχιακός φοιτητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Βιβλία και πολιτισμός!

Γράφει ο ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΠΙΩΤΑΣ πρώην Δντης Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου &Σάμου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κείμενο διαμαρτυρίας για την προτεινόμενη μετατροπή σχολείων

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Παναγιώτης Ν. Βέης: Χωρίς πυξίδα (2025)*

Γράφει ο Δημήτρης Κωστούλας , φιλόλογος , μουσικός ερευνητής