× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο επιπλέον κλίνες διαμορφώθηκαν στην Εντατική

Από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2021

Δύο επιπλέον κλίνες διαμορφώθηκαν στην Εντατική

Δυο επιπλέον κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν από σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Μυτιλήνης πλήρως εξοπλισμένα ιατροτεχνολογικά σε κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις. Με τα δυο νέα αυτά κρεβάτια αυξάνονται σε επτά από πέντε που είναι σήμερα (αύξηση 40%) τα κρεβάτια της ΜΕΘ γεγονός πολύ σημαντικό για την υγεία και την ασφάλεια του πληθυσμού του νησιού και ιδιαίτερα σε συνθήκες της πανδημίας του κορονοιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα «ολοκληρώθηκε η ΤΥο ένα κρεβάτι ΜΕΘ καλύφθηκε πλήρως από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος, για την πανδημία Covid-19, ενώ το δεύτερο με ελάχιστο κόστος (10% περίπου από το συνολικό κόστος του έργου) στήθηκε από πόρους του νοσοκομείου, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων από την παραπάνω δωρεά.

«Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα, της στόχευσης της Διοίκησης σε ενέργειες ουσιαστικής αναβάθμισης-βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας» ανέφερε μιλώντας στο «Ν» ο Διοικητής του Νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Καμπούρης.

Και συνέχισε: «Την ιδιαιτέρως κομβική περίοδο που διανύουμε, λαμβάνοντας υπόψη και την υπό εξέλιξη πανδημία, τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής- παραμεθορίου περιοχής μας, αλλά και την αύξηση ζήτησης υπηρεσιών υγείας από τους κατοίκους, είναι προφανές ότι η υλοποίηση τέτοιου είδους ενεργειών λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία ικανοποίησης-ασφάλειας για το κοινωνικό σύνολο». Και κατέληξε ο κ. Καμπούρης: «Προτεραιότητα μας, ήταν και είναι η χάραξη-υλοποίηση στρατηγικής παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος μας, λοιπόν είναι οι εν λόγω υπηρεσίες να είναι συνεχώς βελτιούμενες, προσβάσιμες από όλους τους πολίτες και οικονομικά βιώσιμες, με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ίαση και την φροντίδα, καθώς και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των ασθενών και των συνοδών τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας