× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Λέανδρος έντυσε τη Λέσβο στα λευκά

Ανοιχτοί προς το παρόν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι του νησιού. Συνεχείς ρίψεις αλατιού στο ορεινό δίκτυο. Απεγκλωβισμός 3 κτηνοτρόφων

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/1/2021

Ο Λέανδρος έντυσε τη Λέσβο στα λευκά
' χρόνος ανάγνωσης

Επί ποδός είναι από χθες το πρωί ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Λέανδρος» που έχει χτυπήσει το νησί μας από το Σάββατο τα ξημερώματα.

Το «έστρωσε» στη Δυτική Λέσβο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μεταλύτερα προβλήματα χθες και μέχρι αυτή την ώρα εντοπίζονται στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, όπου οι πυκνές χιοπτώσεις έκλεισαν μεγάλες οδικές αρτηρίες και απέκλεισαν πολλές κοινότητες κυρίως στην περιοχή της βορειοδυτικής Λέσβου. Αυτή την ώρα ωστόσο όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί ενώ τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας ρίχνουν συνεχώς αλάτι.

Αναφερόμενος συνολικά στην κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, της Δυτικής Λέσβου, Ανδρέας Αξής, επισημαίνει ότι η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο από Φίλια – Ανεμώτια – Σκαλοχώρι – Βατούσα,  Στύψη – Υψηλομέτωπο, Πελόπη- Κάπη, Κλειού - Συκαμνιά – Λεπέτυμνο – Άργενο και Βαφειό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δρόμο Δήμος Δ. Λέσβου και Περιφέρεια

«Από το πρωί του Σαββάτου τα συνεργεία της Δυτικής Λέσβου, μαζί με της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι διαρκώς στο δρόμο. Ανοίγουμε το δρόμο όπου είναι απαραίτητο και ρίχνουμε συνεχώς αλάτι για να μην παγώνουν τα χιόνια. Τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας είχαμε κάποια μικροπροβλήματα με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα για λίγες ώρες στη Φίλια και στη διασταύρωση της Στύψης. Γενικότερα τις επόμενες ώρες συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους, διότι όταν πέσει η νύχτα αναμένεται ισχυρός παγετός. Καλό θα ήταν οι συμπολίτες μας, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις όποιες μετακινήσεις τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απεγκλωβισμός 3 κτηνοτρόφων

Η Πολιτική Προστασία της Δυτικής Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εξάλλου, χρειάστηκε να επέμβουν σήμερα (Κυριακή) το πρωί για να απεγκλωβίσουν τρεις κτηνοτρόφους οι οποίοι είχαν μεταβεί στις εκτροφές τους στο Λεπέτυμνο και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας Λεπετύμνου Θέμης Καμμένος, η παρέμβαση των μηχανημάτων ήταν άμεση και οι άνθρωποι γρήγορα επέστρεψαν στα σπίτια τους. «Τα ξημερώματα οι τρεις κτηνοτρόφοι ανέβηκαν στο βουνό για να δούνε τα ζώα τους. Εκείνη ακριβώς την ώρα ξεκίνησε σφοδρή χιονόπτωση στην περιοχή μας κι έτσι ήταν αδύνατον να γυρίσουν. Ειδοποιήσαμε το Δήμο και την Περιφέρεια. Τα μηχανήματα ήρθαν πολύ γρήγορα, άνοιξαν το δρόμο και οι συμπολίτες μας κατάφεραν να επιστρέψουν. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Η παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ήταν άμεση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους πολιτικούς προϊσταμένους  αλλά και στους εργαζόμενους που είναι διαρκώς στο δρόμο», επισήμανε ο Θέμης Καμμένος.  

Επί ποδός και η Πολιτική Προστασία Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μικρότερα προβλήματα δημιούργησαν οι ισχυρές χιονοπτώσεις στο Δήμο Μυτιλήνης και κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάσου και Πλωμαρίου. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Μυτιλήνης με την επίβλεψη του αντιδημάρχου Μιχάλη Φραντζέσκου είναι από το Σάββατο στο δρόμο, ρίχνοντας διαρκώς αλάτι στα σημεία που εντοπίζονται τα προβλήματα. «Τα προβλήματα, σημειώνει ο Μιχ. Φραντζέσκος εντοπίζονταν κυρίως στο δρόμο Μεγαλοχώρι – Ακράσι στην περιοχή Σελάδι, στο δρόμο Σανατόριο – Ραντάρ και στο Αμπελικό. Κανουμε συνεχώς ρίψεις αλατιού για να μην δημιουργηγεί πάγος. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο οι συμπολίτες μας οδηγοί οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Οι εθελοντές έκαναν τη διαφορά στη φωτιά στα Κεραμειά

Η άμεση επέμβαση των μικρών οχημάτων οδήγησε σε γρήγορη κατάσβεση – Ανθρώπινη αμέλεια η πιθανή αιτία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η φωτογραφία του Μιχάλη Μπάκα έγινε τατουάζ φλαμίνγκο

Μια Μυτιληνιά από την Πάτρα τίμησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη δουλειά του περιβαλλοντολόγου φωτογράφου
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Πιερρακάκης στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Ξεναγήθηκε στις εκθεσιακές ενότητες από τον Διευθυντή και τα στελέχη του Μουσείου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο χωριό Λάμπου Μύλοι

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα
ΧΩΡΙΑ

Η υδροδότηση του Πολιχνίτου ξανά επί τάπητος

Το ζήτημα που «καίει» τους κατοίκους της περιοχής θα συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο του χωριού και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου για ακόμη μια φορά
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απίστευτη καταστροφή στη βόρεια Χίο

Κάηκαν 70.000 στρέμματα γης μέσα σε μόλις τρεις ημέρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκάλα Ερεσού «εκτός δικτύου» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν

Ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος ζητά άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία και παρόχους – 61 επιχειρήσεις συνυπογράφουν το αίτημα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στη Μυτιλήνη

Κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον δρόμο Φίλιας – Σκαλοχωρίου

Mετά τις 12 τα μεσάνυχτα το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής βρίσκονταν επί ποδός με φακούς, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την ισχυρή πιθανότητα εμπρησμού
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίγα μπάνια, αλλά πολλά έργα για τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Η Μυτιλήνη μέσα από τον σχεδιασμό του Παναγιώτη Χριστόφα, από το κολυμβητήριο ως τις παιδικές χαρές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ