× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα fake news των «αρίστων» για τα εμβόλια στη Λέσβο

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Λέσβο, καταγγέλλει τα ψεύτικα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας περί δήθεν 1080 εμβολιασμών εναντίον του κορονοϊού στο νησί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/1/2021

Τα fake news των «αρίστων» για τα εμβόλια στη Λέσβο

Πολιτικό ζήτημα προκάλεσε το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ στο «Ν» για τα εμβόλια που ανακοινώνονται αλλά όχι μόνο δεν γίνονται αλλά ούτε καν οι σχετικές δόσεις έχουν έλθει στη Λέσβο. Κι αυτό δεδομένου το ότι το Υπουργείο Υγείας αύξησε τα εμβόλια που δήθεν έχουν γίνει στο νησί μέχρι και χθες σε... 1080!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το γεγονός κατήγγειλε σήμερα το πρωί η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όπως τονίζεται «στη Λέσβο έχουν σταλεί 215 + 70 δόσεις εμβολίων από την περασμένη εβδομάδα το βράδυ μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης. Το Υπουργείο Υγείας όμως μας ενημερώνει επίσημα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τη Κυβέρνησης για 845 + 235 εμβολιασμούς για τη Λέσβο μέχρι και χθες Παρασκευή».


Και αυτό όπως η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει συμβαίνει «ενώ η Λέσβος βρίσκεται σε κατάσταση σκληρού lockdown και η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί για τη δημιουργία μιας ψευδούς πραγματικότητας για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας».


Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται επίσης:
«Τον περασμένο Δεκέμβριο η Κυβέρνηση μιλούσε για 1018 εμβολιαστικά κέντρα και σήμερα έχουμε 114. Στη Λέσβο δε μόνο ένα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Μέχρι στιγμής στη Λέσβο έχουν δηλώσει περισσότεροι από 500 υγειονομικοί την διαθεσιμότητα τους να εμβολιαστούν. Υγειονομικοί της πρώτης γραμμής δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εμβολιαστούν, καθώς δεν επαρκούν οι δόσεις. Ηλικιωμένοι συμπολίτες σε απομακρυσμένα χωριά της Λέσβου δεν έχουν πρόσβαση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αφού δεν υπάρχουν προσβάσιμα εμβολιαστικά κέντρα.


Η Λέσβος έχοντας πληγεί τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο από την πανδημία, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με την κατασκευή ψευδών ειδήσεων».


Και η ανακοίνωση καταλήγει:«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ενημερώσει για την πραγματική εικόνα τους κατοίκους της Λέσβου για το σχέδιο εμβολιασμού του νησιού.
Αναμένουμε απάντηση για τον αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στο νησί, ώστε να καλύψουν με επάρκεια όλη την γεωγραφική κατανομή
Τέλος, απαιτούμε τον ΑΜΕΣΟ εμβολιασμό των υγειονομικών στη Λέσβο για τους οποίους για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει στην πράξη την «ευγνωμοσύνη» της για τον αγώνα που δίνουν.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι