× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Φιάσκο εμβολιασμών την εποχή των συμβόλων και των συμβολισμών»

Σκληρή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Ιατρών Λέσβου για τους συμβολικούς εμβολιασμούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/1/2021

«Φιάσκο εμβολιασμών την εποχή των συμβόλων και των συμβολισμών»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Κριτική στους συμβολικούς εμβολιασμούς πολιτικών και βουλευτών και στην πολιτική που ακολουθείται σε ότι αφορά στους εμβολιασμούς των υγειονομικών σε όλη τη χώρα ασκεί η Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Ιατρών Λέσβου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει μεταξύ άλλω: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συμβολικά είπανε, να εμβολιαστούν πρώτοι οι επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας της πατρίδας μας και τους δικαιολογήσαμε, μιας και οι θεσμοί εξορισμού αποτελούν σύμβολα για παραδειγματισμό, και υπάρχει ακόμα αμφισβήτηση για την ασφάλεια των εμβολίων. Σε άλλες χώρες όμως, είδαμε τους αντιπροσώπους των θεσμών, κυριολεκτικά και χωρίς συμβολισμούς, να δίνουν απλόχερα τον πρωταγωνιστικό ρόλο των συμβόλων της επικαιρότητας, στους υγειονομικούς για να εμβολιαστούν πρώτοι μαζί με τις ευπαθείς ομάδες για παραδειγματισμό.

Μήπως στην Ελλάδα οι ηγέτες μας έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο αξιόπιστοι από τους εργαζόμενους στην υγεία και πιο εύστοχα παραδείγματα προς μίμηση; Μήπως έχουν και την ψευδαίσθηση ότι το ΕΣΥ μένει «όρθιο» λόγω των δικών τους ικανοτήτων; Δεν διόρισαν νέο μόνιμο προσωπικό, δεν εκπαίδευσαν το υπάρχον προσωπικό όταν η πανδημία βρισκόταν σε ύφεση, δεν επιτάξανε έγκαιρα μονάδες του ιδιωτικού τομέα, δεν διέθεσαν έγκαιρα τα απαραίτητα τεστ για Covid-19, δεν μας αντάμειψαν εμάς τους υγειονομικούς ακόμα και εν μέσω πανδημίας, ούτε με τις νόμιμα επιδικασμένες αποφάσεις του ΣτΕ, ούτε με την ένταξη μας στα «βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ έχουμε φτάσει κυριολεκτικά στα όρια μας χωρίς άδειες και με ελάχιστα περιθώρια αντικατάστασης μας πριν ακόμα την πανδημία ή με επιβαρυμένη εργασία όταν νοσούν συνάδελφοι μας, μετακίνησαν - συμβολικά άραγε; - συναδέλφους μας απ’ όλη την Ελλάδα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Από εδώ δε, μετακίνησαν συνάδελφο των επειγόντων στην Κατερίνη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας αντί να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης, δικαιολογήθηκε περιγράφοντας το Νοσοκομείο χωρίς αρνητικό σύμβολο στο ισοζύγιο ιατρών αφού «θα μπορούσε να έλειπε με άδεια ή να ήταν σε καραντίνα».

Πριν μερικές μέρες μας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμών το οποίο διαπιστώσαμε ότι δεν είχε σε προτεραιότητα το προσωπικό που εμπλέκονταν με τον Covid-19. Καλά δεν ξεχάσαν να τοποθετήσουν τα σύμβολα του εμβολιαστικού κέντρου αλλά δεν πέρασε από την σκέψη κανενός άραγε, έστω και για συμβολικούς λόγους, να ρωτήσουν έναν υπεύθυνο γιατρό ή νοσηλευτή με ποια σειρά πρέπει να γίνουν τα εμβόλια; Ευτυχώς μάθαμε ότι αυτό διορθώθηκε σε 2ο χρόνο, μετά την αγανάκτηση που προκλήθηκε.

Καλωσορίσαμε την παραμονή πρωτοχρονιάς και τον πρωθυπουργό που μας επισκέφτηκε συμβολικά και αντί να του τα ψάλουμε κυριολεκτικά για τις ελλείψεις του Νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την συνέχιση των παλινωδιών στο μεταναστευτικό ζήτημα και για το «ξύλο» απ’ τα ΜΑΤ που κάθε άλλο παρά συμβολικό ήταν, πριν από 10 μήνες, τον ικανοποιήσαμε ότι όλα «βαίνουν καλώς». Μόνο η Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου απέδωσε έγκαιρα τα αιτήματα της στους αντιπροσώπους της κυβέρνησης, γιατί αργότερα ήταν αδύνατη η προσέγγιση του πρωθυπουργού λόγω της ασφαλείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φτάνουμε λοιπόν να περιμένουμε την πολυπόθητη και πολυσυζητημένη έναρξη των εμβολιασμών μας στις 4 του Γενάρη μετά από ένα σωρό ανακοινώσεις από τους αντιπροσώπους της κυβέρνησης και διαπιστώνουμε ότι όλα τα πρώτα εμβόλια που ήρθαν χορηγήθηκαν κατά πρώτο λόγο στα αειθαλή σύμβολα της ελληνικής πολιτείας, τους ημέτερους κυβερνητικούς παράγοντες, και κατά δεύτερο λόγο, όσα περίσσεψαν δηλαδή, σε υγειονομικούς. Άκυρα λοιπόν τα χειροκροτήματα και υποκριτικές οι «κοινωνικές και συναισθηματικές» επιβραβεύσεις. Ούτε για συμβολικούς λόγους δεν αξίζουμε να εμβολιαστούμε οι υγειονομικοί; Έλεος πια», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών Λέσβου. 

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση του Taste Lesvos με επίκεντρο τη γαστρονομική και φυσική κληρονομιά της Λέσβου
Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παπαλίνα, ούζο και μουσική απόψε στον Κόλπο της Γέρας

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και χορευτικά συγκροτήματα στη Γιορτή Παπαλίνας που ξεκινά στις 20.30 στα Πηγαδάκια
Παπαλίνα, ούζο και μουσική απόψε στον Κόλπο της Γέρας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια κουταλιά μέλι, μια γεύση από το Γεωπάρκο Λέσβου

Γευσιγνωσία φρεσκοτρυγημένου θυμαρίσιου μελιού και προϊόντων της κυψέλης το Σάββατο 8 Αυγούστου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι
Μια κουταλιά μέλι, μια γεύση από το Γεωπάρκο Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα

Με πολύ χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί
Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα
ΓΕΥΣΗ

Ο Πορτοκαλεώνας των Παρακοίλων «σερβιρίστηκε» στο Μουσείο

Ξεχωριστές γεύσεις από πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι και νεράντζι δοκίμασαν οι επισκέπτες της Γιορτής Αγροτουρισμού στο Σίγρι
Ο Πορτοκαλεώνας των Παρακοίλων «σερβιρίστηκε» στο Μουσείο
ΘΕΑΤΡΟ

Το παραδοσιακό παραμύθι της Μήλου ζωντανεύει στο Κάστρο Μυτιλήνης

Η ομάδα Elephas tiliensis παρουσιάζει την παράσταση o Μοσχάμπαρης στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»
Το παραδοσιακό παραμύθι της Μήλου ζωντανεύει στο Κάστρο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γεύσεις και αρώματα από τον Πορτοκαλεώνα των Παρακοίλων

Ο Συνεταιρισμός Γυναικών Παρακοίλων παρουσιάζει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι γλυκά, μαρμελάδες και παραδοσιακές συνταγές με εσπεριδοειδή
Γεύσεις και αρώματα από τον Πορτοκαλεώνα των Παρακοίλων
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Μαγική» πεζοπορία στο Απολιθωμένο Δάσος με οδηγό το φεγγάρι

Νέα νυχτερινή περιήγηση στο Πάρκο Πλάκας Σιγρίου, με επιστημονική ξενάγηση, ηλιοβασίλεμα και εικόνες από το αρχαίο δάσος
«Μαγική» πεζοπορία στο Απολιθωμένο Δάσος με οδηγό το φεγγάρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ταξιδέψαμε από την οπερέτα... στην καντάδα»

Στο προαύλιο του Άγιου Θεράποντα με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά
«Ταξιδέψαμε από την οπερέτα... στην καντάδα»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Πρόσκοποι από το Χαλάνδρι ανακαλύπτουν το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου

Διήμερη εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με επίκεντρο τη γεωλογική κληρονομιά, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη βιωματική μάθηση των νέων
Πρόσκοποι από το Χαλάνδρι ανακαλύπτουν το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η Δρώτα» προσκαλεί τον κόσμο στις «Μουσικές εκεί που σκάει το κύμα»

Σε συνεργασία Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Μυτιλήνης
«Η Δρώτα» προσκαλεί τον κόσμο στις «Μουσικές εκεί που σκάει το κύμα»
ΓΕΥΣΗ

Η Γιορτή Κρασιού και φέτος στα Πάμφιλα με άφθονο κρασί και γλέντι

Στις 8 το απόγευμα στο λιμανάκι των Παμφίλων
Η Γιορτή Κρασιού και φέτος στα Πάμφιλα με άφθονο κρασί και γλέντι