× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Φιάσκο εμβολιασμών την εποχή των συμβόλων και των συμβολισμών»

Σκληρή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Ιατρών Λέσβου για τους συμβολικούς εμβολιασμούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/1/2021

«Φιάσκο εμβολιασμών την εποχή των συμβόλων και των συμβολισμών»
' χρόνος ανάγνωσης

Κριτική στους συμβολικούς εμβολιασμούς πολιτικών και βουλευτών και στην πολιτική που ακολουθείται σε ότι αφορά στους εμβολιασμούς των υγειονομικών σε όλη τη χώρα ασκεί η Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Ιατρών Λέσβου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει μεταξύ άλλω: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συμβολικά είπανε, να εμβολιαστούν πρώτοι οι επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας της πατρίδας μας και τους δικαιολογήσαμε, μιας και οι θεσμοί εξορισμού αποτελούν σύμβολα για παραδειγματισμό, και υπάρχει ακόμα αμφισβήτηση για την ασφάλεια των εμβολίων. Σε άλλες χώρες όμως, είδαμε τους αντιπροσώπους των θεσμών, κυριολεκτικά και χωρίς συμβολισμούς, να δίνουν απλόχερα τον πρωταγωνιστικό ρόλο των συμβόλων της επικαιρότητας, στους υγειονομικούς για να εμβολιαστούν πρώτοι μαζί με τις ευπαθείς ομάδες για παραδειγματισμό.

Μήπως στην Ελλάδα οι ηγέτες μας έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο αξιόπιστοι από τους εργαζόμενους στην υγεία και πιο εύστοχα παραδείγματα προς μίμηση; Μήπως έχουν και την ψευδαίσθηση ότι το ΕΣΥ μένει «όρθιο» λόγω των δικών τους ικανοτήτων; Δεν διόρισαν νέο μόνιμο προσωπικό, δεν εκπαίδευσαν το υπάρχον προσωπικό όταν η πανδημία βρισκόταν σε ύφεση, δεν επιτάξανε έγκαιρα μονάδες του ιδιωτικού τομέα, δεν διέθεσαν έγκαιρα τα απαραίτητα τεστ για Covid-19, δεν μας αντάμειψαν εμάς τους υγειονομικούς ακόμα και εν μέσω πανδημίας, ούτε με τις νόμιμα επιδικασμένες αποφάσεις του ΣτΕ, ούτε με την ένταξη μας στα «βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ έχουμε φτάσει κυριολεκτικά στα όρια μας χωρίς άδειες και με ελάχιστα περιθώρια αντικατάστασης μας πριν ακόμα την πανδημία ή με επιβαρυμένη εργασία όταν νοσούν συνάδελφοι μας, μετακίνησαν - συμβολικά άραγε; - συναδέλφους μας απ’ όλη την Ελλάδα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Από εδώ δε, μετακίνησαν συνάδελφο των επειγόντων στην Κατερίνη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας αντί να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης, δικαιολογήθηκε περιγράφοντας το Νοσοκομείο χωρίς αρνητικό σύμβολο στο ισοζύγιο ιατρών αφού «θα μπορούσε να έλειπε με άδεια ή να ήταν σε καραντίνα».

Πριν μερικές μέρες μας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμών το οποίο διαπιστώσαμε ότι δεν είχε σε προτεραιότητα το προσωπικό που εμπλέκονταν με τον Covid-19. Καλά δεν ξεχάσαν να τοποθετήσουν τα σύμβολα του εμβολιαστικού κέντρου αλλά δεν πέρασε από την σκέψη κανενός άραγε, έστω και για συμβολικούς λόγους, να ρωτήσουν έναν υπεύθυνο γιατρό ή νοσηλευτή με ποια σειρά πρέπει να γίνουν τα εμβόλια; Ευτυχώς μάθαμε ότι αυτό διορθώθηκε σε 2ο χρόνο, μετά την αγανάκτηση που προκλήθηκε.

Καλωσορίσαμε την παραμονή πρωτοχρονιάς και τον πρωθυπουργό που μας επισκέφτηκε συμβολικά και αντί να του τα ψάλουμε κυριολεκτικά για τις ελλείψεις του Νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την συνέχιση των παλινωδιών στο μεταναστευτικό ζήτημα και για το «ξύλο» απ’ τα ΜΑΤ που κάθε άλλο παρά συμβολικό ήταν, πριν από 10 μήνες, τον ικανοποιήσαμε ότι όλα «βαίνουν καλώς». Μόνο η Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου απέδωσε έγκαιρα τα αιτήματα της στους αντιπροσώπους της κυβέρνησης, γιατί αργότερα ήταν αδύνατη η προσέγγιση του πρωθυπουργού λόγω της ασφαλείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φτάνουμε λοιπόν να περιμένουμε την πολυπόθητη και πολυσυζητημένη έναρξη των εμβολιασμών μας στις 4 του Γενάρη μετά από ένα σωρό ανακοινώσεις από τους αντιπροσώπους της κυβέρνησης και διαπιστώνουμε ότι όλα τα πρώτα εμβόλια που ήρθαν χορηγήθηκαν κατά πρώτο λόγο στα αειθαλή σύμβολα της ελληνικής πολιτείας, τους ημέτερους κυβερνητικούς παράγοντες, και κατά δεύτερο λόγο, όσα περίσσεψαν δηλαδή, σε υγειονομικούς. Άκυρα λοιπόν τα χειροκροτήματα και υποκριτικές οι «κοινωνικές και συναισθηματικές» επιβραβεύσεις. Ούτε για συμβολικούς λόγους δεν αξίζουμε να εμβολιαστούμε οι υγειονομικοί; Έλεος πια», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών Λέσβου. 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευχαριστίες του ΛΟΙΑΘ σε Χριστόφα και Αλεξίου

Ο Όμιλος υπογραμμίζει πως η σταθερή επικοινωνία με τους θεσμικούς φορείς είναι καθοριστικής σημασίας καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση του έργου του
Ευχαριστίες του ΛΟΙΑΘ σε Χριστόφα και Αλεξίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σχέδιο για ποδηλατική Μυτιλήνη με διεθνείς προδιαγραφές

Προτάσεις για ποδηλατόδρομους, άλση και διασυνοριακές δράσεις με Τουρκία στη συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης
Σχέδιο για ποδηλατική Μυτιλήνη με διεθνείς προδιαγραφές
ΒΙΒΛΙΟ

Η Νάσια Δαφιώτη στον πανελλήνιο μαραθώνιο αφήγησης της 9ης Φεβρουαρίου

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας που δρομολογεί το Σωματείο Επαγγελματιών Αφήγησης Ιστόρησης
Η Νάσια Δαφιώτη στον πανελλήνιο μαραθώνιο αφήγησης της 9ης Φεβρουαρίου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ορεινή ποδηλασία ως εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης

Στο Νησί 99FM η εκπομπή «Πάτα μία πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» συνεχίζει την κουβέντα για την ορεινή ποδηλασία
Η ορεινή ποδηλασία ως εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης
ΓΕΥΣΗ

Τα «Οινοπίθια Ανεμώτιας 2026» σήκωσαν μάνταλα

Παραδοσιακή κουζίνα, ανοιχτή αίθουσα γευσιγνωσίας και έκθεση φωτογραφίας
Τα «Οινοπίθια Ανεμώτιας 2026» σήκωσαν μάνταλα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Έρχεται μια Κυριακή για ρεκόρ και ένα Σάββατο για παιδιά στη Μυτιλήνη

Ο Βύρων Χατζηελευθερίου μιλά στο «Ν» για τον Ημιμαραθώνιο Αγάπης στις 14 και 15 Φεβρουαρίου
Έρχεται μια Κυριακή για ρεκόρ και ένα Σάββατο για παιδιά στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Μυτιλήνη στο επίκεντρο του Δικτύου Πανιωνίου με δυναμικό Open Day

Πάνω από 150 παιδιά συμμετείχαν στη δράση, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόοδο του Αίγειρου Μιστεγνών και στο ποδοσφαιρικό μέλλον του νησιού
Η Μυτιλήνη στο επίκεντρο του Δικτύου Πανιωνίου με δυναμικό Open Day
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Θεόφιλο και το καρναβάλι έως τη συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο

Πολιτισμός χωρίς ανάσα στον Δήμο Μυτιλήνης- Τι λέει η αντιδήμαρχος, Εριφύλη Χιωτέλλη στο «Ν»
Από τον Θεόφιλο και το καρναβάλι έως τη συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκίνησε το έργο για τις παιδικές χαρές στη Δυτική Λέσβο

Συνολικού προϋπολογισμού 2.347.746 ευρώ
Ξεκίνησε το έργο για τις παιδικές χαρές στη Δυτική Λέσβο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Προσφορά Αγίου Βαλεντίνου από το Beauty House στη Μυτιλήνη

Πακέτα ευεξίας και χαλάρωσης για ζευγάρια και ατομική φροντίδα στην οδό Κομνηνάκη
Προσφορά Αγίου Βαλεντίνου από το Beauty House στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Αειθαλής» πρόεδρος ο Μιχάλης Κουφέλος στους Πολύτεκνους!

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο μετά τις εκλογές της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου
«Αειθαλής» πρόεδρος ο Μιχάλης Κουφέλος στους Πολύτεκνους!
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Κέντρο ΑμεΑ «Η Κυψέλη»

Οι αρχαιρεσίες του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Κέντρο ΑμεΑ «Η Κυψέλη»