× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάθε δυσκολία κρύβει ένα δώρο

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ

Δημοσίευση 22/12/2020

Κάθε δυσκολία κρύβει ένα δώρο
' χρόνος ανάγνωσης

Κάθε δυσκολία κρύβει και ένα δώρο. Από τότε που ενιωσα ότι είμαι ακριβώς στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή για τον σωστό λόγο ηρέμησα. Όλα έχουν ενα βαθύτερο νόημα που συμβαίνουν και Φέτος το ότι δεν θα είμαστε έξω όπως παλιά το νιώθω σαν ανάγκη να περιποιηθώ την Ειρήνη.

Αυτή που την πίεζα, την έσπρωχνα, την στριμωχνα για να βλέπω χαμόγελα παντού και να γελώ και εγώ εξ αντανακλάσεως. Φέτος ο εαυτός μου ζητά να μή μιλήσω για μια φορά και να τον ακούσω. Δεν είναι πολύ ευχαριστη αυτή η παρέα ομολογουμένως. Μου έχει πολλά παράπονα μαζεμένα. "Κατσε και άκου μου λέει τώρα που σε βρήκα και δε μπορείς να μου ξεφύγεις πουθενά."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μηχανισμοί ευκολίας από τη παιδική ηλικία βγαίνουν στο φως, παλιές πληγές, μικρες και μεγάλες νίκες που δεν τις πανηγυρισα όσο έπρεπε, ευκαιρίες που άφησα να χαθούν απο φόβο. Μία ατιμη καλοσύνη που με κατέτρεχε από παιδί και στην ουσία ήταν δειλία. Σου το λέω δεν είναι καλή παρέα το εγώ μου μα μόλις άνοιξα τη συζήτηση ήταν αδύνατο να τη σταματήσω.

Από χθες μπήκαμε στην εποχή του Υδροχόου. Το παλιό δεν έχει καμία ελπίδα ζωής και η εσωτερικότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το καινούργιο που θα'ρθει σε νέες βάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καπου διάβασα ότι οι ισχυροί του κόσμου και η τεχνολογία θα προσπαθήσουν να μας χειραγωγήσουν ακόμη πιο εντατικά ως μάζα.

Μόνη μας ελπίδα η ομάδα. Όμως για να γίνεις άξιο μέλος της οποιαδήποτε ομάδας πρέπει να θέτεις όρια. Οι γυναίκες της ίδιας ή μεγαλύτερης ηλικίας θα με καταλάβουν. Τα όρια.

Δεν υπάρχει καμία ελευθερία χωρίς σαφή όρια. Παράδοξο πράγματι. Είχα ανάγκη αυτες τις διαφορετικές γιορτές τελικά. Ακόμη και αν αύριο εκλείψει ο ιός τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο και αυτό ναι το λέω Ελπίδα.
Εποχή του Υδροχόου, Καλώς Ήρθες.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αγαπημένα μου παιδιά...

Γράφει η ΚΑΙΤΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
Αγαπημένα μου παιδιά...
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο ψηφιακός εθισμός των παιδιών και η απαγόρευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Γράφει η Δρ ΜΑΝΤΩ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Nottingham
Ο ψηφιακός εθισμός των παιδιών και η απαγόρευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή Βατερών ‑ Πολιχνίτου

Γράφει ο ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΕΛΕΠΕΡΤΖΗΣ, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωλογία – Γεωχημεία - Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωχημεία
Γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή Βατερών ‑ Πολιχνίτου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Λέσβος, Ανοιξη 2026: Μια προσωπική εξομολόγηση από την ακριτική Λέσβο

Γράφει η ΟΛΓΑ ΒΛΟΥΧΑΚΗ, Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, Διευθύντρια ΓΕΛ Άντισσας
Λέσβος, Ανοιξη 2026: Μια προσωπική εξομολόγηση από την ακριτική Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

«Ανοιχτά καταστήματα θέλουν οι Τούρκοι»

Από τα 290 στα 2.100 τα Airbnb στη Λέσβο και χιλιάδες αφίξεις από την Τουρκία – Ο Άρης Λαζαρής περιγράφει τη νέα τουριστική δυναμική
«Ανοιχτά καταστήματα θέλουν οι Τούρκοι»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Διαχείριση αφθώδους πυρετού σε Κύπρο και Λέσβο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ, Απόφοιτος Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ,κάτοικος Φίλιας
Διαχείριση αφθώδους πυρετού σε Κύπρο και Λέσβο
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ασφυξία στη σχολική τάξη

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ασφυξία στη σχολική τάξη
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όταν η Κοινωνική Ανθρωπολογία συναντά την ωμή πραγματικότητα του Σκαλοχωρίου

Kαι κάτι περί αλλοτρίωσης- Γράφει η ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΙΝΤΖΙΡΤΖΗ
Όταν η Κοινωνική Ανθρωπολογία συναντά την ωμή πραγματικότητα του Σκαλοχωρίου