× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Την Τετάρτη στην Καλλονή κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ

Επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σε Αγία Παρασκευή, Πολιχνίτο και Σκαλοχώρι

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/11/2020

Την Τετάρτη στην Καλλονή κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ

Στο κέντρο της Καλλονής, στο δρόμο που βρίσκεται λίγο μετά την πλατεία του χωριού, θα βρίσκεται την Τετάρτη το πρωί η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ της Μυτιλήνης, η οποία θα πραγματοποιήσει δωρεάν rapid test  στο γενικό πληθυσμό της περιοχής στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ανάλογη δραστηριότητα στο πάρκινγκ της Μυτιλήνης και η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή.

Κινητές μονάδες για μοριακά τεστ

Σήμερα (Δευτέρα) μετέβησαν στον Πολιχνίτο και στην Αγία Παρασκευή κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες πραγματοποίησαν μοριακά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε επαφές που προέκυψαν μετά από την ιχνηλάτηση ασθενών τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι αρκετά δύσκολη στο δήμο αφού σε πολλά χωριά και δημοτικές ενότητες έχουν σημειωθεί κρούσματα.

«Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, είχαμε δύο κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες από τα οποία προέκυψε η ανάγκη για εξέταση 10 ακόμη ατόμων μετά την ιχνηλάτηση των επαφών τους.  Από αυτούς, οι 6 συμπολίτες μας, επέλεξαν να κάνουν εξέταση σε ιδιωτικό εργαστήριο και όπως μας ενημέρωσαν είναι όλοι θετικοί στον κορονοϊό.

Ανάλογα προβλήματα έχουμε και στον Πολιχνίτο και ειδικότερα στα Βασιλικά όπου είχαμε ικανό αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ που επισκέπτονται σήμερα τις δύο περιοχές, θα πραγματοποιήσουν μοριακά τεστ τα οποία θα στείλουν στην Αθήνα και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν σε 2-3 μέρες περίπου, υπολογίζουμε το αργότερο έως την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα το ίδιο συνεργείο θα μεταβεί την Παρασκευή στη Μήθυμνα για να πραγματοποιηθεί τεστ στις επαφές των δύο συμπολιτών μας οι οποίοι νόσησαν από κορονοϊό.

Την επόμενη Δευτέρα εξάλλου θα γίνουν τεστ στο Σκαλοχώρι, έπειτα από αίτημα της προέδρου. Και σε αυτό το χωριό, παρατηρείται δυστυχώς μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση και αρκετά κρούσματα σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό», σημείωσε ο Ανδρέας Αξής.

Δύσκολη κατάσταση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, παραδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Λέσβου, η κατάσταση στην περιοχή μας είναι πολύ δύσκολη και επιβαρυμένη υγειονομικά. Εμείς ως Πολιτική Προστασία, συνεργαζόμαστε στενά με τις αστυνομικές αρχές  της περιοχής μας, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τους ελέγχους τήρησης της καραντίνας στα άτομα που νοσούν ή είναι στενές επαφές ασθενών.

Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας τηρεί ευλαβικά τα μέτρα και συνεργάζεται με το Δήμο, τον ΕΟΔΥ και τις αρχές γενικότερα. Όλοι μας σε αυτή τη δύσκολη φάση της πανδημίας, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα για να βγούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα από την καραντίνα και το lock down».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι