Δύο δράσεις για την ανήλικη συμπεριφορά σε Λήμνο και Αγιο Ευστράτιο
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και η ΕΛ.ΑΣ. διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο την πρόληψη και τη συνεργασία σχολείου, οικογένειας και φορέων
Δύο ενημερωτικές δράσεις για τις σύγχρονες προκλήσεις στην ανήλικη συμπεριφορά θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.
Η πρώτη δράση θα γίνει στις 9:30 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα, με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις στην Ανήλικη Συμπεριφορά». Απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το απόγευμα στον Άγιο Ευστράτιο
Στις 18:00 της ίδιας ημέρας, θα ακολουθήσει εκδήλωση στη Δημοτική Αίθουσα Συνεδριάσεων Αγίου Ευστρατίου, με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις στην Ανήλικη Συμπεριφορά – Πρόληψη, Ενημέρωση, Δράση».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με τα δύο δελτία Τύπου, στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούν τους ανηλίκους, η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, τις οικογένειες, την τοπική κοινωνία και την Αστυνομία.
Οι δύο εκδηλώσεις εντάσσονται στον κύκλο ενημερωτικών και επιμορφωτικών πρωτοβουλιών των διοργανωτών για την προστασία και την υποστήριξη των παιδιών και των νέων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Νέα μεταφορά αιτούντων άσυλο από την Κρήτη την Τετάρτη, ενώ κανένας από τους 409 της προηγούμενης άφιξης δεν έχει αναχωρήσει για την ενδοχώρα – Εκτεθειμένο το Υπουργείο Μετανάστευσης από το χρονοδιάγραμμα που το ίδιο ανακοίνωσε
Ενημερωτική δράση στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2026
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρεμβαίνει για τα γεγονότα στην Ερεσό, καταγγέλλει στοχοποίηση και δηλώνει έμπρακτη συμπαράσταση