× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση μας εξαπάτησε ξανά» καταγγέλλουν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Ο Σύλλογος Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ζητά εκκαθάριση των πινάκων και ένταξη των αδιόριστων στους επόμενους προγραμματισμούς προσλήψεων, υποστηρίζοντας ότι οι αναπληρώσεις ανακυκλώνουν ήδη διορισμένο προσωπικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/7/2026

«Η κυβέρνηση μας εξαπάτησε ξανά» καταγγέλλουν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Για συνέχιση του εμπαιγμού των επιτυχόντων του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ/2022 κατηγορεί την κυβέρνηση ο Σύλλογος Επιτυχόντων, με αφορμή τη δημοσίευση των αναπληρώσεων για την προκήρυξη 3ΓΒ/2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 25 Ιουλίου, με τίτλο «Η κυβέρνηση μας εξαπάτησε για άλλη μια φορά», ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι, παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συγκέντρωση κενών θέσεων και τη διάθεσή τους στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2022, χιλιάδες υποψήφιοι εξακολουθούν να περιμένουν την πρώτη τους κλήση για διορισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις 24 Ιουλίου δημοσιεύθηκαν από το ΑΣΕΠ οι αναπληρώσεις για την προκήρυξη 3ΓΒ/2023. Από τις 276 θέσεις που οδηγήθηκαν σε διαδικασία αναπλήρωσης, σύμφωνα με τον Σύλλογο, μόλις 40 αφορούν αδιόριστους υποψηφίους διοικητικών ειδικοτήτων. Για τις υπόλοιπες θέσεις καταγγέλλεται ότι καλούνται, κατά κύριο λόγο, επιτυχόντες οι οποίοι έχουν ήδη διοριστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σύλλογος επαναφέρει το αίτημά του για εκκαθάριση των σχετικών πινάκων και αφαίρεση των ήδη διορισμένων. Παράλληλα, επισημαίνει ότι έχει εγκαίρως καταθέσει τις ενστάσεις του για τον τρόπο εφαρμογής του κωλύματος που προβλέπεται στο άρθρο 9 του νόμου 5149/2024, ζητώντας μια σαφή και ενιαία πρακτική.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η μη εκκαθάριση των πινάκων δημιουργεί το φαινόμενο οι ίδιοι άνθρωποι να εμφανίζονται ως διοριστέοι σε περισσότερες από μία προκηρύξεις ή αναπληρώσεις, αποκτώντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο ή και τρεις θέσεις. Την ίδια ώρα, άλλοι επιτυχόντες παραμένουν εκτός διορισμού, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τη βάση του γραπτού διαγωνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι τελικά κυβερνητική επιλογή άλλοι να επιλέγουν ανάμεσα σε δύο και τρεις θέσεις και άλλοι να βρίσκονται συνέχεια αδιόριστοι;», διερωτάται ο Σύλλογος, υποστηρίζοντας ότι το υφιστάμενο σύστημα δεν οδηγεί στην ουσιαστική στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά στην ανακύκλωση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Οι επιτυχόντες κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποιεί τη διαθέσιμη «δεξαμενή» υποψηφίων, παρότι αυτοί έχουν κριθεί επιτυχόντες σε έναν γραπτό διαγωνισμό με βάση εισαγωγής και αρνητική βαθμολόγηση. Τονίζουν, μάλιστα, ότι πολλές κρατικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, ενώ οι αδιόριστοι επιτυχόντες είναι έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες για τους 14.837 επιτυχόντες που πέρασαν τη βάση είχαν δρομολογηθεί ή επρόκειτο να δρομολογηθούν 13.000 θέσεις. Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι από αυτές μόλις 2.500 έως 3.000 θέσεις απευθύνονταν ουσιαστικά στη δεξαμενή υποψηφίων που προέκυψε από τους όρους του γραπτού διαγωνισμού.

Όπως επισημαίνεται, η πλειονότητα των επιτυχόντων προέρχεται από διοικητικές και οικονομικές ειδικότητες, ενώ σημαντικό μέρος των θέσεων που ανακοινώθηκαν αφορούσε κτηνιάτρους, μηχανικούς, πληροφορικούς, χημικούς και άλλους κλάδους. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, το αποτέλεσμα ήταν διπλά αρνητικό: αφενός δεν στελεχώθηκαν κρίσιμες υπηρεσίες και αφετέρου δεν μειώθηκε ουσιαστικά ο αριθμός των αδιόριστων επιτυχόντων.

Στην ανακοίνωση γίνεται, ακόμη, αναφορά στις θέσεις της ΜΟΔ Α.Ε. για το 2025. Ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τον Σύλλογο, προέβλεπε 200 θέσεις, οι οποίες τελικά περιορίστηκαν σε 70. Από αυτές, μόλις τέσσερις προορίστηκαν για διοικητικές ειδικότητες. Παράλληλα, όπως καταγγέλλεται, δεκατρείς μήνες μετά την προκήρυξή τους δεν έχει ακόμη εκδοθεί ο οριστικός πίνακας διοριστέων και απορριπτέων.

Ο Σύλλογος Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις διεκδικήσεις του, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε οριστική λύση. Τα βασικά αιτήματά του είναι η εκκαθάριση των πινάκων με την αφαίρεση όσων έχουν ήδη διοριστεί και η ένταξη των αδιόριστων επιτυχόντων στους επόμενους ετήσιους προγραμματισμούς προσλήψεων.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η κορύφωση του Μουσικού Φεστιβάλ με τους «Cadjo Dilo»

Ο κόσμος γέμισε την πλατεία Σαπφούς και πέρασε αξέχαστες μουσικές στιγμές μαζί τους
Η κορύφωση του Μουσικού Φεστιβάλ με τους «Cadjo Dilo»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μουσική του «Iberus Quartet» στο Κάστρο Μυτιλήνης

Μετά από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού συντόνισε το κοινό στον παλμό της συναυλίας του κλασσικής μουσικής
Η μουσική του «Iberus Quartet» στο Κάστρο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παρατήρηση των Περσείδων στο πευκοδάσος του Αμπελικού

Βραδιά κάτω από τα αστέρια διοργανώνει το Μουσείο Ρητίνης
Παρατήρηση των Περσείδων στο πευκοδάσος του Αμπελικού
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Απογευματινή ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Πολιχνίτου

Εξόρμηση γνωριμίας με τα πουλιά και τη βλάστηση του υγροτόπου σήμερα, Δευτέρα
Απογευματινή ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Πολιχνίτου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το «χρυσό» μέλι της Αγρας σε μια ξεχωριστή γευσιγνωσία στο Σίγρι

Οι δύο βραβευμένες ποικιλίες του βιολογικού μελιού «Μελ-Ισσα» συναντούν παραδοσιακά τυριά και φρούτα την Τρίτη 11 Αυγούστου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Το «χρυσό» μέλι της Αγρας σε μια ξεχωριστή γευσιγνωσία στο Σίγρι
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ερεσός και Πλωμάρι στον πανελλαδικό χάρτη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη

Συνολικά, δράσεις και συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν σε 106 σημεία της χώρας
Ερεσός και Πλωμάρι στον πανελλαδικό χάρτη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Συνολικά ελέγχθηκαν 2.077 οχήματα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, ενώ βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις σε οδηγούς και συνεπιβάτες
Σαρωτικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Στο Φεστιβάλ Ελιάς και Ειρήνης του Gömeç η «Συνύπαρξη»

Αντιπροσωπείες από τη Λέσβο και τα απέναντι παράλια συζητούν για την ειρηνική συνύπαρξη και την ελληνοτουρκική προσέγγιση
Στο Φεστιβάλ Ελιάς και Ειρήνης του Gömeç η «Συνύπαρξη»
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Όχι σε σχολεία που μικραίνουν και τάξεις που ασφυκτιούν»

Οι εκπαιδευτικοί της Λέσβου καλούν γονείς και τοπική κοινωνία σε κοινό αγώνα για την ανάκληση των υποβαθμίσεων σε εννέα δημοτικά σχολεία
«Όχι σε σχολεία που μικραίνουν και τάξεις που ασφυκτιούν»
ΥΓΕΙΑ

ΗealthSpot: Ένα πλήρως εξοπλισμένο διαγνωστικό Κέντρο στην καρδιά της Λέσβου

Από μικροβιολογικές εξετάσεις και ψηφιακή μαστογραφία έως εξειδικευμένες αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες
ΗealthSpot: Ένα πλήρως εξοπλισμένο διαγνωστικό Κέντρο στην καρδιά της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Σπουδές Φύλου» προχωρούν κανονικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Fake news τα περί ακύρωσης-Το νέο προπτυχιακό πρόγραμμα θα λειτουργεί στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας -Οκτώ εξάμηνα προβλέπει το πρόγραμμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 5ης Αυγούστου 2026
Οι «Σπουδές Φύλου» προχωρούν κανονικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΥΓΕΙΑ

Η Περιφέρεια βάζει μπροστά την ενίσχυση των νοσοκομείων σε Λέσβο και Σάμο

Νέα πρόσκληση χρηματοδότησης για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
Η Περιφέρεια βάζει μπροστά την ενίσχυση των νοσοκομείων σε Λέσβο και Σάμο