
Τριήμερη επίσκεψη στη Λήμνο πραγματοποίησε από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Παραρτήματος Αιγαίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Παναγιώτης Κατσαβέλλης, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες του νησιού.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Έπαρχο Λήμνου και τον Στρατιωτικό Κτηνίατρο του νησιού, με τους οποίους συζήτησε τα μέτρα βιοασφάλειας που εφαρμόζονται στη Λήμνο, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τομέας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Λήμνου, όπου είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και γεωτεχνικούς, με βασικό αντικείμενο τις προκλήσεις και τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα στο νησί.
Σύμφωνα με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, δίνοντας την ευκαιρία να αναδειχθούν τα ζητήματα που απασχολούν τους γεωτεχνικούς της Λήμνου και να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους. Παράλληλα, εκφράστηκε η πρόθεση για διατήρηση στενής συνεργασίας και συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.
Ο κ. Κατσαβέλλης υπογράμμισε ότι το Περιφερειακό Παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους γεωτεχνικούς, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους και προωθώντας πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα των νησιών του Αιγαίου.