× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Παναγιούδα «ταξίδεψε» στην Πολωνία μέσα από την Αγγλική Γλώσσα

Μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας συμμετείχαν ενεργά σε διεθνή διαγωνισμό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, προβάλλοντας την Ελλάδα και τη Λέσβο σε μαθητές από 6 χώρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/6/2026

Η Παναγιούδα «ταξίδεψε» στην Πολωνία μέσα από την Αγγλική Γλώσσα
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας «Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλλης)» έδωσε δυναμικό «παρών» σε μια σημαντική διεθνή εκπαιδευτική δράση, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό Αγγλικής Γλώσσας «English Battle League», που πραγματοποιήθηκε στο Ciełuchowo της Πολωνίας. Η συμμετοχή του σχολείου προσέδωσε διεθνή χαρακτήρα στη διοργάνωση και ανέδειξε τον ενεργό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένα σχολείο της Λέσβου σε ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο του Ciełuchowo και συγκέντρωσε μαθητές από σχολεία της περιοχής του Kikół, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε θέματα γραμματικής, πολιτισμού και γενικών γνώσεων στην Αγγλική Γλώσσα. Ξεχωριστή θέση στη διοργάνωση είχε η τρίτη και τελική φάση του διαγωνισμού, καθώς περιλάμβανε ερωτήσεις που συνέταξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνεργασία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning «Every Word Matters – Mission Communication», ενός προγράμματος που έχει ως στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ μαθητών από διαφορετικές χώρες μέσω της Αγγλικής Γλώσσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας είναι συνιδρυτής του συγκεκριμένου προγράμματος, γεγονός που αναδεικνύει τη διαρκή εξωστρέφεια και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές δράσεις.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από 6 χώρες, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Γεωργία, τη Σερβία και την Ουγγαρία. Μέσα από κοινές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές ανταλλαγές, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και να καλλιεργήσουν το πνεύμα της συνεργασίας και της ευρωπαϊκής συνύπαρξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μαθητές της Ε’ τάξης της Παναγιούδας ανέλαβαν να δημιουργήσουν και να αποστείλουν στην αγγλική γλώσσα ερωτήσεις σχετικές με την Ελλάδα, την ιστορία, τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας μας. Οι ερωτήσεις αυτές εντάχθηκαν στον διαγωνισμό και έδωσαν στους συμμετέχοντες μαθητές από την Πολωνία τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα δοκίμασαν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα που συνδέονται με τον ελληνικό πολιτισμό.

Η δράση αυτή επιβεβαιώνει τη σημασία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες μάθησης και επικοινωνίας, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των μαθητών στη χρήση ξένων γλωσσών και δημιουργούν γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα σε νέους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες.

Παράλληλα, η συμμετοχή του σχολείου συμβάλλει στην προβολή της Λέσβου και της πολιτιστικής της ταυτότητας στο εξωτερικό, μεταφέροντας στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας σε διεθνές εκπαιδευτικό περιβάλλον και αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της δημόσιας εκπαίδευσης να συμμετέχει ισότιμα σε ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας «Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλλης)» συνεχίζει με συνέπεια να επενδύει στην εξωστρέφεια, τη διεθνή συνεργασία και την καινοτομία, προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριές του πολύτιμες εμπειρίες που διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους για το μέλλον.

Η σχολική κοινότητα απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην καθηγήτρια Αγγλικών Monika Wachowicz του Δημοτικού Σχολείου Ciełuchowo για την πρόσκληση, την άριστη συνεργασία και τη συμβολή της στην επιτυχή υλοποίηση της κοινής αυτής ευρωπαϊκής δράσης.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της «Σκαμιάς»

Με αφιέρωμα στον αφθώδη πυρετό
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της «Σκαμιάς»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για την ένταση της μουσικής

Σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου στην Καλλονή
Σύλληψη για την ένταση της μουσικής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανοίγει ο κύκλος των λειτουργικών υπεραριθμιών στα σχολεία της Λέσβου

Η αιρετή του ΠΥΣΠΕ Λέσβου Βάσω Καλαμιδιώτου και η αναπληρώτρια αιρετή Αικατερίνη Γιαννέλου ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ανοίγει ο κύκλος των λειτουργικών υπεραριθμιών στα σχολεία της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Σκάλα Παμφίλων ζει στους ρυθμούς των «Αλεξιδείων»

Τα 10α «Αλεξίδεια 2026» συγκεντρώνουν πρωταθλητές, μέλη της Εθνικής Ομάδας και δεκάδες αθλητές στη μεγάλη γιορτή του Ν.Α.Σ. «Αίολος»
Η Σκάλα Παμφίλων ζει στους ρυθμούς των «Αλεξιδείων»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Καλλονή στο επίκεντρο μιας μεγάλης περιβαλλοντικής δράσης

Πιλοτική συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας μέσα από μια ολοκληρωμένη εξόρμηση με πέντε διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης
Η Καλλονή στο επίκεντρο μιας μεγάλης περιβαλλοντικής δράσης
ΑΓΟΡΑ

Μέσα στην εβδομάδα ξεκινά το νέο κατάστημα του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου στη Μυτιλήνη

Η προετοιμασία γίνεται με γοργούς ρυθμούς στο νέο χώρο της Πλατείας Αλυσίδας-Το κατάστημα θα λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ
Μέσα στην εβδομάδα ξεκινά το νέο κατάστημα του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γιατί να επιλέξει κάποιος το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο πρόεδρος του Τμήματος, Μιχάλης Βαΐτης εξηγεί πώς η γεωπληροφορική, η τεχνητή νοημοσύνη, ο χωρικός σχεδιασμός και οι φυσικές καταστροφές συνθέτουν ένα αντικείμενο με ισχυρές προοπτικές απασχόλησης
Γιατί να επιλέξει κάποιος το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΥΓΕΙΑ

Αντιδράσεις για τις χειροπέδες στον αγροτικό γιατρό στο Καστελλόριζο

Η Πρωτοβουλία Ανειδίκευτων Ιατρών Λέσβου καταγγέλλει απαξίωση του ΕΣΥ και ζητά άμεσες απαντήσεις από τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ
Αντιδράσεις για τις χειροπέδες στον αγροτικό γιατρό στο Καστελλόριζο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στον πρόεδρό του

«Η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται»
Στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στον πρόεδρό του
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον νυχτερινό αγώνα της Μυτιλήνης

Aπό τις 20:45 έως και την ολοκλήρωση του αγώνα, που εκτιμάται γύρω στις 23:30
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον νυχτερινό αγώνα της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Πελοπόννησος στρώνει τραπέζι στη Λέσβο με τη Γιορτή Χυλοπίτας

Παραδοσιακοί χοροί, κόκορας με χυλοπίτες και μεγάλο γλέντι το Σάββατο 18 Ιουλίου στον Κάτω Τρίτος
Η Πελοπόννησος στρώνει τραπέζι στη Λέσβο με τη Γιορτή Χυλοπίτας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πλευρό του Δημήτρη Κόνσουλα η ΑΔΕΔΥ Λέσβου

Το Νομαρχιακό Τμήμα κάνει λόγο για αυταρχικές πρακτικές, ζητά να σταματήσει κάθε ποινική διαδικασία σε βάρος του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου και των κινητοποιημένων κτηνοτρόφων
Στο πλευρό του Δημήτρη Κόνσουλα η ΑΔΕΔΥ Λέσβου