
Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η γιορτή αποφοίτησης των πρώτων μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Λέσβου, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για το σχολείο και την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού.
Οι 4 μαθητές που αποφοίτησαν ανήκουν στην πρώτη γενιά που ξεκίνησε τη φοίτησή της ταυτόχρονα με την ίδρυση του σχολείου πριν από 8 χρόνια, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο εκπαίδευσης που συνοδεύτηκε από προσπάθεια, πρόοδο και σημαντικές εμπειρίες.
Παρουσία εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της Εκπαίδευσης
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αικατερίνη Στρατάκη, ο Περιφερειακός Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης Αιμιλιανός Ευαγγελινού, ο διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, εκπαιδευτικοί, γονείς, κηδεμόνες και μαθητές όλων των τάξεων.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής παρουσιάστηκαν σημαντικές στιγμές από τη διαδρομή του σχολείου, καθώς και οι δράσεις που αναπτύχθηκαν από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Οι παρουσιάσεις ανέδειξαν την εξέλιξη του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Λέσβου και τον καθοριστικό του ρόλο στην εκπαίδευση και κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών.
Μια γιορτή γεμάτη χαμόγελα
Οι εκπαιδευτικοί φρόντισαν ώστε η ημέρα να αποκτήσει εορταστικό χαρακτήρα, οργανώνοντας ψυχαγωγικά παιχνίδια και δραστηριότητες που χάρισαν στιγμές χαράς στους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Παράλληλα, γονείς και εκπαιδευτικοί προσέφεραν πλούσια εδέσματα, αναψυκτικά και παγωτά, ενώ στους αποφοίτους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα ως συμβολική επιβράβευση της προσπάθειας και της πορείας τους στο σχολείο.
Ευχαριστίες προς όσους στήριξαν το έργο του σχολείου
Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών εξέφρασαν δημόσια τις ευχαριστίες τους προς την Περιφερειακή Διευθύντρια και τον Περιφερειακό Επόπτη για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αλλά και προς τον διευθυντή, το εκπαιδευτικό και το βοηθητικό προσωπικό για τη διαρκή στήριξη που προσφέρουν στα παιδιά.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Τσουκαρέλλη, για τη μακρόχρονη προσφορά του, την αφοσίωση και τη συνεχή υποστήριξη των μαθητών σε όλη τη διάρκεια της σχολικής τους διαδρομής.
Έκκληση για άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα
Πίσω από το γιορτινό κλίμα της ημέρας, οι γονείς έθεσαν εκ νέου ένα ζήτημα που χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα σοβαρό και επείγον. Πρόκειται για το στεγαστικό πρόβλημα του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Λέσβου, το οποίο, όπως επισημαίνουν, γίνεται ολοένα και πιο έντονο καθώς ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται κάθε χρόνο.
Όπως τονίζουν, οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν πλέον για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, ενώ κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας και σύγχρονων εργαστηρίων. Οι υποδομές αυτές θεωρούνται αναγκαίες για την παροχή ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών ενόψει της ένταξής τους στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία.
Οι γονείς καλούν την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε το σχολείο να αποκτήσει τις υποδομές που αντιστοιχούν στον σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό του ρόλο.
Ευχές για το νέο ξεκίνημα
Κλείνοντας, οι γονείς συνεχάρησαν θερμά τους 4 πρώτους αποφοίτους του σχολείου για την επιτυχία τους, ευχόμενοι καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στη νέα φάση της ζωής τους.
Παράλληλα, εξέφρασαν τις ευχές τους προς τους εκπαιδευτικούς για δύναμη και συνέχιση του πολύτιμου έργου τους, ενώ ευχήθηκαν σε όλους ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.