
Μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στο περιβάλλον, τη δημιουργικότητα και τη συλλογική δράση διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Παναγιούδας το Σάββατο 6 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας.
Η εκδήλωση, με τίτλο «Μικρές Πράξεις Μεγάλος Κόσμος», πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και φιλοδοξεί να μετατρέψει τον σχολικό χώρο σε ένα σημείο συνάντησης για παιδιά, γονείς και κατοίκους της περιοχής, μέσα από δράσεις που προάγουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή.
Φυτεύσεις, χρώματα και δημιουργία
Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν στον καλλωπισμό του σχολικού χώρου μέσα από φυτεύσεις λουλουδιών και φυτών, αλλά και μέσα από δημιουργικές παρεμβάσεις με χρώματα, ζωγραφική και παιχνίδι.
Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικής προσφοράς, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις που καλλιεργούν τον σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο.
Το ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα συνεχίζεται
Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα θα έχει η συνέχιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας με τον εικαστικό, ζωγράφο και καλλιτέχνη Δημήτρη Καλαντζάκη. Το έργο που εξελίσσεται έχει ως κεντρικό θέμα το διαχρονικό ταξίδι του «Μικρού Πρίγκιπα», μεταφέροντας μέσα από την τέχνη μηνύματα φιλίας, ευθύνης, αγάπης για τον άνθρωπο και προστασίας του πλανήτη.
Οι μικροί συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος αυτής της δημιουργικής διαδικασίας, αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα στον σχολικό χώρο.
Προβολές animation με οικολογικά μηνύματα
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με προβολές ταινιών animation μικρού μήκους, οι οποίες έχουν ως κεντρικό άξονα το περιβάλλον και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.Μέσα από εικόνες, ιστορίες και σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να εμπνευστούν γύρω από ζητήματα που αφορούν την προστασία του φυσικού κόσμου.
Με σύνθημα ότι οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από μικρές καθημερινές πράξεις, οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε γονείς, παιδιά και φίλους της Παναγιούδας να συμμετάσχουν σε μια γιορτή συνεργασίας, δημιουργίας και οικολογικής συνείδησης, αποδεικνύοντας πως οι μικρές πράξεις μπορούν πράγματι να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο.