
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 2 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 15:00, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους κτηνοτρόφους και αγρότες του νησιού που πλήττονται από τις συνέπειες του αφθώδους πυρετού.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για δραματικές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα της Λέσβου, σημειώνοντας ότι περισσότεροι από 50.000 ζώα έχουν θανατωθεί τους τελευταίους δυόμισι μήνες, με αποτέλεσμα εκατοντάδες κτηνοτροφικές οικογένειες να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.
Η οργάνωση καταγγέλλει την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης από την Πολιτεία και ζητά την άμεση καταβολή αποζημιώσεων που να ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία των ζώων που χάθηκαν, χωρίς καθυστερήσεις. Παράλληλα τονίζει ότι η κρίση στον πρωτογενή τομέα αφορά συνολικά την οικονομία και την κοινωνία της Λέσβου.
Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στο πλευρό των κτηνοτρόφων του νησιού.