
Η Καλλιόπη (Κάλλια) Φαλαλή, ειδικευόμενη ιατρός στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, παραχώρησε συνέντευξη στους Δημήτρη Ευσταθίου και Γιάννη Ζαφειρίου στην εκπομπή ΠΕΚ-τες, με επίκεντρο της συζήτησης τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Ιουνίου.
Η ίδια ως υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ, κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές και να δυναμώσουν την ΔΗΠΑΚ, «για να αλλάξει ρότα ο ίδιος ο Σύλλογος, ώστε από χειροκροτητής της κυβερνητικής πολιτικής, να βγει μπροστά διεκδικώντας τα αιτήματα των γιατρών».
«Η σημερινή παράταξη που είναι στο τιμόνι του Συλλόγου, υποστηρίζει την κάθε κυβέρνηση αλλά και όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνουν στον τομέα της υγείας σε βάρος του προσωπικού και των ασθενών» τόνισε η κ. Κάλλια Φαλαλή.
Ακόμη, αναφέρθηκε στις ελλείψεις που έχει το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νησιού, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στις ανάγκες αναβάθμισης του εξοπλισμού και των υποδομών.
«Και η σημερινή Κυβέρνηση, δεν δίνει κίνητρα για να έρθουν οι γιατροί στο νησί και στα νησιά γενικότερα» τόνισε, σημειώνοντας ακόμη πως «τα απογευματινά χειρουργεία δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ένα… νόμιμο φακελάκι». Μάλιστα επισήμανε πως αν λειτουργούσαν όλες οι χειρουργικές αίθουσες (που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού) δεν θα χρειαζόταν οι ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να χειρουργηθούν το απόγευμα».
Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να παρακολουθήστε εδώ: