× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η κλασική μουσική μπαίνει στα σχολεία της Λέσβου με το MO‑TO key

Μαθητές και διεθνείς μουσικοί ενώνουν δυνάμεις σε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2026

Η κλασική μουσική μπαίνει στα σχολεία της Λέσβου με το MO‑TO key
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «MO-TO key» φέρνει φέτος την κλασική μουσική πιο κοντά στους μαθητές της Λέσβου, μέσα από μια βιωματική και δημιουργική διαδικασία που ενθαρρύνει την αυτενέργεια, τη φαντασία και τη συνεργασία. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την κλασική μουσική με έναν άμεσο, λειτουργικό και ουσιαστικό τρόπο, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην οργάνωση και υλοποίηση συναυλιών στους χώρους των σχολείων τους.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Απριλίου 2026, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ενώ κορυφώνεται με μια κοινή τελική συναυλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος, το MO-TO key «ταξιδεύει» σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Λέσβου, το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών, το 15ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Τα τρία σχολεία συγκροτούν μια ενιαία ομάδα, «υιοθετώντας» από έναν διακεκριμένο μουσικό και δουλεύοντας συλλογικά για τη διοργάνωση συναυλιών στους χώρους τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 9.00 το πρωί, το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών διοργανώνει συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρών με τη Φινλανδή βιολίστρια Iidamari Ahonen, η οποία διαθέτει σημαντική διεθνή πορεία. Την ίδια ημέρα, στις 11.30 το πρωί, το 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης φιλοξενεί στην αίθουσα εκδηλώσεών του τον διακεκριμένο ομποΐστα Στέφανο Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης θα πραγματοποιήσει τη δική του σχολική συναυλία στις 23 Απριλίου 2026, από τις 10.00 έως τις 12.00 το πρωί, με τον Γερμανό τσελίστα Jakob Seel, γνωστό για τις εκφραστικές εμφανίσεις του τόσο ως σολίστ όσο και σε συνεργασία με κορυφαίες ορχήστρες και σύνολα. Στη διοργάνωση συμμετέχει ενεργά ομάδα μαθητών με τη στήριξη των εκπαιδευτικών της ΣΤ΄ τάξης, καθώς και των καθηγητών μουσικής και εικαστικών.

Η αυλαία του προγράμματος πέφτει με την τελική συναυλία, όπου οι τρεις μουσικοί συμπράττουν επί σκηνής, την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό της Λέσβου.

Το MO-TO key αποτελεί μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση που επιδιώκει να «σπάσει» την απόσταση ανάμεσα στους μαθητές και την κλασική μουσική, φέρνοντας τους νέους μουσικούς μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Μέσα από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, τα παιδιά αξιοποιούν τη δημιουργικότητά τους και αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες συνεργασίας και έκφρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η συνεργασία των σχολείων με πολιτιστικούς φορείς ενισχύει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική κοινωνία, προάγοντας την εξωστρέφεια και την κοινωνική συνοχή.

Οι μαθητές και των τριών σχολείων απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στο κοινό να παρακολουθήσει τις συναυλίες και να στηρίξει την προσπάθειά τους, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη μαγεία της κλασικής μουσικής.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στην Καλλονή για απειλή με κυνηγετικό όπλο

Η Αστυνομία κατέσχεσε δύο κυνηγετικά όπλα από την κατοχή του συλληφθέντος
Σύλληψη στην Καλλονή για απειλή με κυνηγετικό όπλο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματισμός 51χρονου σε τροχαίο στη Λήμνο

Σύγκρουση Ι.Χ. φορτηγού με μοτοσικλέτα στο χωριό Θάνος
Τραυματισμός 51χρονου σε τροχαίο στη Λήμνο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Την Κυριακή 9 Αυγούστου στη Μυτιλήνη, στις 19.30
Κινητοποίηση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Χασίς δίπλα στις ζωοτροφές σε στάνη στην Καλλονή

Σε ποιμνιοστάσιο εντοπίστηκαν 33 δενδρύλλια και φυτά κάνναβης, περίπου 217 γραμμάρια χασίς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Συνελήφθη ένας άνδρας κατηγορούμενος για καλλιέργεια κατοχή και διακίνηση χασίς
Χασίς δίπλα στις ζωοτροφές σε στάνη στην Καλλονή
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Βρίσα

Το Σάββατο 1 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Παντελεήμων»
Εθελοντική αιμοδοσία στη Βρίσα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αρχαιρεσίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας

Την Κυριακή 2 Αυγούστου, από τις 8:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας Μόριας
Αρχαιρεσίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Το Καλάθι της Αγάπης» σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Συγκέντρωση τροφίμων από το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για ευάλωτες οικογένειες της Λέσβου
«Το Καλάθι της Αγάπης» σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεδρίαση για τον αφθώδη πυρετό ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Καλεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να παρουσιάσει την πορεία των μέτρων και τον σχεδιασμό για τον έλεγχο και την εκρίζωση της ζωονόσου στη Λέσβο
Συνεδρίαση για τον αφθώδη πυρετό ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά που έγινε «Όνειρο Καλοκαιριάτικου Μεσημεριού» χάρις τη μουσική

Μια εκδήλωση στο Διαβατικό, στο Επάνω Κάστρο στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ της Μυτιλήνης
Μια βραδιά που έγινε «Όνειρο Καλοκαιριάτικου Μεσημεριού» χάρις τη μουσική
ΥΓΕΙΑ

«Πλήγμα στην ανεξαρτησία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου»

Ομόφωνη αντίθεση από τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου στον διορισμό προσωρινής διοίκησης από τον υπουργό Υγείας – Ζητά απόσυρση της διάταξης και άμεση διεξαγωγή νέων εκλογών
«Πλήγμα στην ανεξαρτησία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου»
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού

Στάση εργασίας και συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου – Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, Μαρία Σηφάκη, προειδοποιεί ότι οι υποχρεωτικές συγχωνεύσεις ανοίγουν τον δρόμο για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του νερού
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

«Ο Γεωργιάδης έκοψε την κορδέλα, αλλά η Ψυχιατρική είναι ακόμα στο παλιό κτίριο»

Ο Στρατής Σαμαράς γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για την υποστελέχωση, τις παραιτήσεις και τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, τα προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής και τις σοβαρές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της Λέσβου
«Ο Γεωργιάδης έκοψε την κορδέλα, αλλά η Ψυχιατρική είναι ακόμα στο παλιό κτίριο»