
Στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απριλίου η κινητοποίηση των κτηνοτρόφων Λέσβου συνεχιζόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, που ουσιαστικά αφορά την απαγόρευση φόρτωσης και εκφόρτωσης φορτηγών οχημάτων στα πλοία της ακτοπλοΐας. Ως αυτή την ώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση για να καθορίσει τη μορφή που θα έχει ο αγώνας από εδώ και πέρα. Ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στο λιμάνι, με κάθε τρόπο, έχουν κάνει σαφές πως οι υποσχέσεις του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν πείθουν.
Νωρίτερα, στις 5.00 το απόγευμα, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, Στρατής Κόμβος, ο διαχειριστής του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, Μανώλης Κωνσταντιδέλλης, και ο πρόεδρος της εταιρείας Αγροζωή, Χρήστος Κουλουδής, μετέφεραν στους κτηνοτρόφους τα όσα ειπώθηκαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η αντίδραση των κτηνοτρόφων ήταν έντονες αποδοκιμασίες.
Το «Νήσος Σάμος» έφθασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 4.30 το απόγευμα. Η αποβίβαση των επιβατών και των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα φορτηγά που βρίσκονται στο γκαράζ του πλοίου δεν ξεφορτώθηκαν. Να σημειωθεί ότι το πλοίο είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης στις 6.00 το απόγευμα αύριο, Κυριακή.
ο βίντεο από τα όσα έγιναν στο λιμάνι μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.