× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ταμπέλα πάντως… υπήρχε»

Μια απάντηση στον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (πρώην Ίδρυμα «Θεονμήτωρ») Δημήτρη Παραδέλλη

Δημοσίευση 12/8/2020

«Ταμπέλα πάντως… υπήρχε»

της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΟΛΤΣΙΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (πρώην Ίδρυμα «Θεονμήτωρ») Δημήτρης Παραδέλλης, «Στο Νησί» και θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινήσεις όσο αφορά τα αναφερόμενα σε αυτήν, δεδομένης της ιδιότητας της πριν από εκείνος Προέδρου.

Όσον αφορά το έργο των 885.000.000 ευρώ, που αφορά τον εκσυγχρονισμό  του κτιρίου, όπως και το υποέργο 2, που αφορά την αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών (50.000 ευρώ), ο κ. Παραδέλλης δεν ήταν σίγουρος ποιας Διοίκησης έργο ήταν. Του διευκρινίζω λοιπόν ότι ήταν έργο της προηγούμενης αυτού Διοίκησης, με Πρόεδρο την υπογράφουσα και  με Α και Β αντιπροέδρους, τον κ. Μοιρασγεντή Δ. και τον κ. Κατσιγίνη Μ. αντίστοιχα.

Δεν άκουσα πουθενά στην συνέντευξη να γίνεται αναφορά στην επιπρόσθετη χρηματοδότηση που είχαμε ως διοίκηση δρομολογήσει, απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ωστε να μπορέσει το έργο του Εκσυγχρονισμού να ολοκληρωθεί και να χρηματοδοτηθούν οι επιπλέον εργασίες που προέκυψαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Όσον αφορά το κτίριο του Ξενώνα Αποασυλοποίησης το ποσό των 100.000 ευρώ από το λαχείο, βρίσκεται ήδη στο ταμείο του «Θεομήτωρ» εδώ και μήνες,  έτοιμο για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του έργου.

- Όσον αφορά τις θέσεις κοινοφελούς εργασίας είχαμε ζητήσει 18 ειδικότητες, οι οποίες και είχαν εγκριθεί.

- Όσον αφορά τις μόνιμες θέσεις, που αποτελεί μια διαρκή διεκδίκηση όλων των διοικήσεων, θυμίζω στον κ. Παραδέλλη την προκήρηξη 7Κ/2019 που εξασφαλίζει στο Κέντρο πέντε μόνιμες θέσεις, κάτι που βρήκε έτοιμο όταν ανέλαβε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Όσον αφορά τον Οργανισμό του Θεομήτωρ. Ο ισχύων είναι του 1973. Ανέφερα στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε όταν παρέδωσα τη Διοίκηση στον κ. Παραδέλλη: «Όσο αφορά τον Οργανισμό του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενημέρωσα τον κ. Παραδέλλη ότι έχει εδώ και μήνες  ολοκληρωθεί και υπάρχουν  διαδοχικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που αποτελούσαν προϋπόθεση  για να μπορέσει αυτός να ελεγχθεί από το Υπουργείο και να υπογραφεί όπως και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κάτι που έγινε από τον Μάρτιο του 2018, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες για έκδοση ΦΕΚ. Θα είναι λοιπόν στη διάθεσή του με την έκδοση του ΦΕΚ διορισμού του, οπότε δεν θα δυσκολευτεί να είναι συνεπής να τον παραδώσει στην ημερομηνία  που το  Υπουργείο του ζήτησε.»

Δεν ξέρω λοιπόν που αναφέρεται, όταν μιλά  για οργανισμό που προχωράει η τωρινή διοίκηση.

- Δεν αναφέρθηκε καθόλου στις ατομικες συμβάσεις, φύλαξης και καθαριότητας, τις οποίες επιβάλλαμε, απομακρύνοντας την ιδιωτική εταιρεία που μέχρι την ανάλυψη της διοίκησής μας, τροφοδοτούσε το Κέντρο με εργαζόμενους. Ολοι ξέρουμε τις συνθήκες πληρωμής και εργασίας που οι εν λόγω εταιρίες προσφέρουν στους εργαζόμενους. Οι συμβάσεις αυτές 18μηνης ισχύος έλληξαν τωρα μέσα στο καλοκαίρι. Θα προκυρηχθούν ξανά ή θα επιστρέψει η ιδιωτική εταιρεία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Συνεχίζοντας θα πρέπει να πω ότι στο Κέντρο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας όσο αφορούσε περιθαλπομένους και εργαζομένους. Κατα την διάρκεια της θητείας μας γινόταν καθαρισμός όλου του περιβάλλοντος χώρου για λόγους πυροπροστασίας. Ζητήσαμε και πήραμε άδεια απο την δασική υπηρεσία προκυμένου να κόψουμε κάποια πεύκα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του κτιρίου σε περίπτωση φωτιάς. - Όσο αφορά την ασφαλή λειτουργία του κτιρίου, είχαμε προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης με τεχνικό ασφάλεις, ώστε να έχουμε εικόνα και ουσία ασφαλής λειτουργίας στο χώρο, όπως και γιατρού ασφάλειας ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες περίθαλψης των «παιδιών» μας.

- Κάτι που δεν ανέφερα στον απολογισμό μας, δεδομένου ότι έγινε στην αρχή της θητείας της διοίκησής μας, είναι το άνοιγμα του δευτερου ορόφου του Κέντρου, τον  οποίο επισκευάσαμε και καταφέραμε με ιδίους πόρους να αλλάξουμε δάπεδα σε μεγάλο μέρος του πρώτου ορόφου, όπως και να αντικαταστίσουμε τον φωτισμό, ενισχύοντας την ασφάλεια (είναι συνέχεια σε λειτουργία) και να μειώσουμε το κόστος κατανάλωσης.

- Περί του αυτονόητου της καθημερινής παρουσίας δεν θα σχολιάσω. Ολοι καταλαβαίνουμε ότι η καθημερινη παρουσία του Προέδρου είναι επιβεβλημένη και απορρέει ως απαίτηση απο το ΦΕΚ διορισμού.

Κλείνοντας πρέπει να πω οτι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που παραδώσαμε ένα Κέντρο που λειτουργεί και σε επίπεδο υποδομών και υπό εξέλιξη έργων, αλλά και έμψυχου υλικού που χρόνια τώρα ανταποκρίνεται στις καθημερινές προκλήσεις που ένας Φορέας Πρόνοιας απαιτεί.

Ειναι λογικό λοιπόν, ο κ. Παραδέλλης να έχει την πολυτέλεια να αναφέρεται στην πινακίδα που έπιμελήθηκε στην είσοδο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Να σημειώσω πάντως πως πάντα υπήρχε ταμπέλα στην είσοδο του Κέντρου και μάλιστα… μαρμάρινη!

Ευχές για καλή συνέχεια.

Υ.Γ Το κτίριο Α, ήταν το παλιό κτίριο που λειτουργούσε το κέντρο μέχρι την μετεγκατάσταση του. Δεν ήταν ποτέ χώρος αποασυλοποίησης.

Ο ξενώνας αποασυλοποίησης όπως αναφέρεται αφορά ένα κτίριο του κέντρου που βρίσκεται στα όρια του χωριού, μπορεί να φιλοξενήσει έως 15 άτομα και λειτουργούσε έως και το 2018. Μπήκε σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας λόγω επικινδυνότητας για την ασφάλεια των περιθαλπομένων που φιλοξενούνταν, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό κτίριο. Τα χρήματα των επισκευών εξασφαλίστηκαν (100.000ευρώ) και περιμένουν μήνες στο ταμείο του κέντρου να χρησιμοποιηθούν. Καμία εμπλοκή δεν υπά4ρχει με το Υπουργείο εθνικής άμυνας.

* Η Κατερίνα Βόλτσιου ήταν Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (πρώην Ίδρυμα «Θεονμήτωρ»)

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου