
Σημαντικές διαφοροποιήσεις κατέγραψαν το 2025 οι τιμές παραγωγού σε βασικά αγροτικά προϊόντα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στα βοοειδή, όπου οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 26%, και στα αυγά με άνοδο 23%, αποτυπώνοντας έντονες πιέσεις στο κόστος και στη ζήτηση. Ανοδικά κινήθηκαν και τα φρούτα καθώς και το αγελαδινό γάλα, με αύξηση 10% αντίστοιχα, ενώ τα πουλερικά κατέγραψαν άνοδο 9%.
Την ίδια ώρα, έντονη πτώση σημειώθηκε στο ελαιόλαδο, με τις τιμές να μειώνονται κατά 37%, εξέλιξη που επηρεάζει άμεσα τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές. Σημαντική ήταν και η μείωση στις πατάτες, συμπεριλαμβανομένων των πατατόσπορων, κατά 22%, ενώ πιο περιορισμένες υποχωρήσεις καταγράφηκαν στους χοίρους με 6% και στα δημητριακά με 1%. Οι μεταβολές αυτές αναδεικνύουν τη μεγάλη αστάθεια που συνεχίζει να χαρακτηρίζει την ευρωπαϊκή αγροτική παραγωγή.