× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Συμβολικός αποκλεισμός με μήνυμα παραμονής μέχρι νεωτέρας!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2025

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου στο λιμάνι της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της Λέσβου, με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και πανό που εκφράζουν την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον της παραγωγής στο νησί. Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των διαδοχικών δράσεων που ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα, καθώς οι παραγωγοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο το υψηλό κόστος, τις χαμηλές τιμές και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Η παρουσία στο λιμάνι προέκυψε έπειτα από προσυγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και στον κόμβο της Λάρσου. Από το μεσημέρι της Δευτέρας αγρότες από Γέρα, Αγιάσο, Καλλονή, Πλωμάρι, Μανταμάδο και άλλες περιοχές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν ομαδικά στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από χτες το απόγευμα το Λιμεναρχείο έχει αποκλείσει την είσοδο του λιμανιού. Να σημειωθεί ότι ο δρόμος παραμένει ανοιχτός. 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Στρατής Κόμβος, ο οποίος ανέφερε ότι οι παραγωγοί βρίσκονται στον χώρο για συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού και ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι νεοτέρας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν ταλαιπωρία στον κόσμο και ότι η ευθύνη για όσα συμβαίνουν βαραίνει την κυβέρνηση, καθώς όπως είπε δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα που τους έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι αγρότες δεν ζητούν προνόμια αλλά δικαίωμα στο να μπορούν να παράγουν και να ζουν από τη δουλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κλίμα στο λιμάνι παραμένει φορτισμένο, αλλά με εμφανή διάθεση ειρηνικής διαμαρτυρίας. Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως ότου υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις και ουσιαστικός διάλογος. Όπως τονίζουν, χωρίς γεωργία και κτηνοτροφία το νησί χάνει τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του και αυτό αφορά ολόκληρη την κοινωνία της Λέσβου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεχίζεται η κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Λέσβου

Σε εξέλιξη οι προσυγκεντρώσεις σε Λάρσο και εργοστάσιο ΔΕΗ
ΑΓΟΡΑ

Χριστούγεννα στην Utopia concept store: Φως, μαγεία και αγάπη

Η μαγεία των Χριστουγέννων πλημμυρίζει τα πάντα γύρω μας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι συνταξιούχοι Λέσβου στο πλευρό των αγροτών

Στήριξη από τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων με κάλεσμα για κοινό αγώνα απέναντι στο υψηλό κόστος και τις καθυστερήσεις του κράτους
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πλευρό των αγροτών της Λέσβου

Στήριξη στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου και καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής που πλήττει τους βιοπαλαιστές παραγωγούς
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πρώτοι σε υπερωρίες, τελευταίοι σε εισόδημα!

Αποκαλυπτικά στοιχεία ότι οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από όλους στην Ευρώπη με χαμηλή αγοραστική δύναμη και απλήρωτη υπερεργασία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεμάτα τραπέζια αλλά με άδεια ταμεία για την εστίαση στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία του εννεάμηνου δείχνουν πως η οριακή βελτίωση του τζίρου το καλοκαίρι δεν ανέτρεψε την αρνητική εικόνα στο εννεάμηνο του 2025
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στο πλευρό των αγροτών

«Αγώνας ζωής» απέναντι σε πολιτικές εγκατάλειψης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εργατιά και αγροτιά «μια φωνή και μια γροθιά» στη Λέσβο

Το ΠΕΚ καλεί σε προσυγκεντρώσεις σε ΔΕΗ και Λάρσο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η ΕΛΜΕ Λέσβου στο πλευρό των αγροτών

«Ο δίκαιος αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας»
ΑΓΟΡΑ

Το πιο λαμπερό Beauty House της Μυτιλήνης έβαλε τα γιορτινά του

Το αγαπημένο κέντρο φροντίδας θα είναι ανοιχτό έως τις 31 Δεκεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κάλεσμα κινητοποίησης από τον Αγροτικό Σύλλογο Ανεμώτιας

«Η φλόγα του αγώνα φουντώνει σε όλο το νησί»