
Ολοκληρώθηκε η παρουσία της Λήμνου στην 19η Έκθεση Τουρισμού της Σμύρνης, όπου αντιπροσωπεία του νησιού βρέθηκε στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2025, προβάλλοντας τη Λήμνο ως ανερχόμενο και ποιοτικό προορισμό για την τουρκική αγορά. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημήτρης Μπουλώτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κωνσταντάκης Νομικός, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ηλία Μπένο και Φωτεινή Φεργαδιώτη.
Παρότι το νησί δεν διέθετε περίπτερο στην Έκθεση, εξασφαλίστηκε επίσημη παρουσίαση χάρη στη στήριξη του πρώην προέδρου του Παραρτήματος Σμύρνης της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας TURSAB, Kivanç Meriç. Ο ίδιος είχε επισκεφθεί τη Λήμνο τον Σεπτέμβριο μαζί με αντιπροσωπεία τουριστικών πρακτόρων, γεγονός που δημιούργησε θετικό κλίμα και άνοιξε τον δρόμο για συνεργασίες.
Οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Σμύρνη υποδέχθηκαν με ενδιαφέρον την αντιπροσωπεία, εκφράζοντας εντυπωσιασμό για τις δυνατότητες και τη φυσιογνωμία του νησιού.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον νέο πρόεδρο της TURSAB στη Σμύρνη Ismail Hakki Karadeveci, ο οποίος έλαβε φωτογραφικό λεύκωμα και τουριστικό οδηγό της Λήμνου, με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας Aegean και μεμονωμένους πράκτορες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωσε ο ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας TURΥOL, ο οποίος επανέλαβε τη βούλησή του να δρομολογήσει πλοίο από Τσανάκκαλε προς Λήμνο.
Ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Έλληνα Πρόξενο στη Σμύρνη Αλέξανδρο Κώνστα, ο οποίος έχει συμβάλει στην έναρξη και προώθηση των επαφών με τους επαγγελματίες της γειτονικής πόλης και συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες για την ανάδειξη της Λήμνου ως ποιοτικού προορισμού. Συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις για την ενίσχυση της τουριστικής σύνδεσης των δύο περιοχών, με στόχο τη δημιουργία σταθερού ρεύματος επισκεπτών από τη Σμύρνη προς το νησί.