
Το ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Ακινδύνων στα Μυστεγνά τιμά τη μνήμη των Αγίων την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου. Αν και η εορτή συμπίπτει φέτος με Κυριακή, η Μονή θα λειτουργήσει την επόμενη ημέρα, δίνοντας τη δυνατότητα σε πιστούς από την περιοχή και ολόκληρη τη Λέσβο να παραστούν.
Το πρωί της Δευτέρας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης. Οι κάτοικοι και οι προσκυνητές αναμένεται να ανέβουν στο μοναστήρι που παραμένει σημείο αναφοράς για την τοπική πνευματική ζωή και παράδοση.
Το Μοναστήρι των Αγίων Ακινδύνων αποτελεί έναν ιδιαίτερο και γραφικό θρησκευτικό προορισμό της Λέσβο και το πανηγύρι της 3ης Νοεμβρίου είναι για τα Μυστεγνά ημέρα γιορτής και θρησκευτικής κατάνυξης.