
Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΕΣΠΕΕΛΕΣ) συναντήθηκε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου με τη βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, και το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, Κυριάκο Βαξεβάνη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των βουλευτών για τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) σχετικά με την «Ατζέντα 2030» και το υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΕΣΠΕΕΛΕΣ, το νομοσχέδιο φέρνει σημαντικές αρνητικές μεταβολές στη βαθμολογική, μισθολογική και σταδιοδρομική εξέλιξη των στρατιωτικών, ενώ εκφράστηκαν ανησυχίες και για τη δημιουργία νέου «Σώματος Υπαξιωματικών» που, όπως υποστηρίζεται, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των σχολών ΑΣΣΥ.
Η Ένωση παρέδωσε στη βουλευτή σχετικό υπόμνημα με προτάσεις για τα ζητήματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί κοινοβουλευτική προτεραιότητα στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Από την πλευρά της, η κ. Κομνηνάκα δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις τους στον τομέα Άμυνας του ΚΚΕ, ενώ κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων