× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Αναπτυξιακή της Περιφέρειας «τρέχει» έργα με ταχύτητα και διαφάνεια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Δημήτρης Ακριώτης παρουσίασε το πολυσχιδές έργο που υλοποιείται με ευθύνη, νομιμότητα και αποτελεσματικότητα – Από τα λιμενικά καταφύγια μέχρι την Παναγιά Κρυφτή και την παράκαμψη Αγίας Παρασκευής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2025

Η Αναπτυξιακή της Περιφέρειας «τρέχει» έργα με ταχύτητα και διαφάνεια
' χρόνος ανάγνωσης

Με σαφήνεια και αισιοδοξία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Δημήτρης Ακριώτης παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει καταφέρει να κινηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που σπάνια συναντάται στο δημόσιο».

Ο κ. Ακριώτης αναφέρθηκε στη συστηματική προσπάθεια που γίνεται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ Στρατή Κυρατζή, υπογραμμίζοντας πως «η στελέχωση και η ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής έχουν δώσει νέα πνοή στην υλοποίηση των έργων». Όπως είπε, «η Αναπτυξιακή διαθέτει πλέον διαχειριστική επάρκεια, τρεις μηχανικούς, λειτουργεί υπηρεσία έργων και εκτελεί παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στα έργα που υλοποιούνται ξεχωρίζουν τα λιμενικά καταφύγια στη Σκάλα Σκαμιάς και στο Πέραμα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος. «Πρόκειται για έργα απολύτως νόμιμα, με όλες τις εγκρίσεις, ακόμη και από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού», σημείωσε, αποδίδοντας τα εύσημα στη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στην αποφασιστικότητα της διοίκησης Μουτζούρη.

Παράλληλα, προχωρούν έργα κρίσιμα για την ασφάλεια και την ανάπτυξη των νησιών, όπως το έργο αντιμετώπισης βραχοπτώσεων, η μελέτη για την αποκατάσταση του δρόμου Πλωμάρι – Μελίντα, αλλά και η κατασκευή του δρόμου που θα συνδέσει τη Μελίντα με την Παναγιά Κρυφτή. «Είναι έργα που αλλάζουν την εικόνα των νησιών μας και στηρίζουν τον τουρισμό, τη γεωργία και την καθημερινότητα των πολιτών», υπογράμμισε ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στηνπαράκαμψη Αγίας Παρασκευής, ένα έργο που επί σειρά ετών παρέμενε σε εκκρεμότητα και πλέον ολοκληρώνεται χάρη στις ενέργειες της Περιφέρειας. «Τη Δευτέρα το έργο αυτό θα βρίσκεται στον Επίτροπο για την τελική έγκριση. Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε λιμνάσει χρόνια και τώρα επιτέλους προχωρά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στην ίδια κατεύθυνση, προχωρούν και τα σχέδια για τον μεγάλο δρόμο από το Σίγρι έως τον Τσιχλιώντα, με τις εγκρίσεις των περιβαλλοντικών όρων να έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ο Δημήτρης Ακριώτης υπογράμμισε επίσης ότι η Αναπτυξιακή λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, σεβόμενη απόλυτα το δημόσιο χρήμα και το δημόσιο λογιστικό. «Είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι οι αναπτυξιακές μπορούν να λειτουργούν με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και ήθος. Σεβόμαστε τα λεφτά των φορολογουμένων και εργαζόμαστε με μόνο στόχο την ανάπτυξη των νησιών μας», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του συνολικού έργου της Αναπτυξιακής, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί αλλά και για εκείνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποδεικνύει καθημερινά ότι με σωστό σχεδιασμό, συνέπεια και συνεργασία, μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των νησιωτών», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εικόνα που προκύπτει από τη συνέντευξη είναι ξεκάθαρη με τηη Αναπτυξιακή Εταιρεία να λειτουργεί πλέον ως κινητήριος μοχλός της Περιφέρειας, επιταχύνοντας έργα και διαδικασίες με διαφάνεια και επαγγελματισμό. Και αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Ακριώτης, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη σταθερή πολιτική βούληση και τη διοικητική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που αποδεικνύει στην πράξη πως η ανάπτυξη στα νησιά δεν είναι πια απλώς ένα σύνθημα, αλλά μια πραγματικότητα που χτίζεται με σχέδιο και δουλειά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης