× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Χριστοφίδειο γήπεδο Αγιάσου «φωτίζεται» με νέα τεχνολογία

Στην τελική ευθεία η εγκατάσταση σύγχρονου φωτισμού LED – Έργο προϋπολογισμού 176.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το «Φιλόδημος ΙΙ» και τη σφραγίδα του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/10/2025

Το Χριστοφίδειο γήπεδο Αγιάσου «φωτίζεται» με νέα τεχνολογία
' χρόνος ανάγνωσης

Μια νέα εποχή ανατέλλει για το ιστορικό Χριστοφίδειο Γήπεδο της Αγιάσου, καθώς ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του σύγχρονου συστήματος φωτισμού LED, που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα του χώρου. Το πρωί της Τρίτης 21 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επισκέφθηκε την Αγιάσο, προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των έργων, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγιάσου Λευτέρη Κοτσώνη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτη Βάλεση, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κώστα Ρούσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την επίσκεψη στο Χριστοφίδειο Γήπεδο, παρουσία του μηχανικού του Δήμου Κώστα Τζιτζίνα, του Προέδρου της ομάδας Ολύμπου Αγιάσου Γιάννη Ορφανού και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, συζητήθηκε η εξέλιξη των εργασιών του έργου, που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «Φιλόδημος ΙΙ» και προϋπολογισμό 176.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση τεσσάρων ιστών ύψους 14 μέτρων, στους οποίους εγκαθίστανται συνολικά 24 προβολείς (έξι ανά ιστό), εξασφαλίζοντας άρτιο και ομοιόμορφο φωτισμό σε όλη την αγωνιστική επιφάνεια. Παράλληλα, προβλέπεται η τοποθέτηση επτά επιπλέον προβολέων στο νέο στέγαστρο του γηπέδου, ώστε να φωτίζεται πλήρως κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για προπονήσεις και αγώνες και αναβαθμίζοντας συνολικά την εμπειρία των αθλητών και των θεατών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, υπογράμμισε ότι «με την παρέμβαση αυτή, το Χριστοφίδειο Γήπεδο αποκτά νέα πνοή, φωτεινή και λειτουργική, επιβεβαιώνοντας πως ο αθλητισμός παραμένει σταθερή προτεραιότητα για τον Δήμο Μυτιλήνης».

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόφας και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του έργου κατασκευής συμπληρωματικών δικτύων αποχέτευσης στην Αγιάσο, που εκτελείται από τη ΔΕΥΑΛ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Βόρειο Αιγαίο 2021–2027» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ και αφορά την κατασκευή συνολικά 1.700 μέτρων δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, που θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων και την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παρεμβάσεις αυτές στην Αγιάσο αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των υποδομών σε ολόκληρο τον Δήμο Μυτιλήνης — από τον αθλητισμό και την καθαριότητα έως τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης — με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνιμοι διορισμοί σχολικών νοσηλευτών

Αναφορά των βουλευτών του ΚΚΕ ανάμεσά τους και της Μαρίας Κομνηνάκα σχετικά με την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί και προσβάλει τον Αγνωστο Στρατιώτη»

Παρέμβαση της βουλεύτριας του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα με αφορμή την τροπολογία που αφορά το μνημείο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη ξαναβρίσκει τη μεγαλοπρέπειά της στο StiLiana

Σ’ ένα διατηρητέο αρχοντικό του 19ου αιώνα, το παρελθόν και το παρόν της πόλης γίνονται εμπειρία φιλοξενίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Νέα διοίκηση στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Mytilene GRACE»

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του Thanksgiving στις 30 Νοεμβρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κάνε την πρώτη κίνηση – και μπες στον κόσμο του σκακιού!

Ο Βενιαμίν διοργανώνει Σεμινάριο Βασικών Γνώσεων στο Σκάκι για ενήλικες
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο γιορτής στη Μόρια

Τιμάται ο Άγιος Δημήτριος και η Επέτειος του «ΟΧΙ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Στρατάκη για την Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου

Κάλεσμα ενότητας από την Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος δεν θα δεχθεί ευχές στις 23 Οκτωβρίου

Eνημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Στήριξη στην αγροτική παραγωγή με έργα ουσίας στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης

Ολοκληρώθηκαν οι τσιμεντοστρώσεις στην περιοχή των Παμφίλων – Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε Μόρια, Αφάλωνα και Παναγιούδα με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στις καλλιέργειες και την καθημερινότητα των αγροτών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η φτώχεια, η καθαριότητα και η μνήμη μιας Λέσβου της ανθρωπιάς

Η εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τη Μαρία Χατζηγεωργίου, την Ανθή Παζιάνου και τον Θράσο Αβραάμ άνοιξε ξανά τη δημόσια συζήτηση για την κοινωνική πραγματικότητα των νησιών, τη δημοτική καθημερινότητα και τη ζωντανή μνήμη
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ευχαριστήριο του Αετού Λουτρών προς την Περιφέρεια

Για τη χρηματοδότηση φωτισμού στο γήπεδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «Περιβαλλοντική Νομοθεσία»

Συζητάμε με τη νομικό Δρ. Βασιλική Νταλάκου Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Νομικό Συνεργάτη της Προεδρίας της Κυβέρνησης για τους θεσμοθετημένους κανόνες που διέπουν την σχέση του Ανθρώπου με το Περιβάλλον του