× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Στρατάκη για την Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου

Κάλεσμα ενότητας από την Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/10/2025

Επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Στρατάκη για την Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία 24ωρα σχετικά με την υποψηφιότητα της Κατερίνας Στρατάκη για την προεδρία της Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας. Η εκπαιδευτικός και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, με πολυετή παρουσία στα κομματικά όργανα και στην παράταξη των εκπαιδευτικών της ΔΑΚΕ, ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Λέσβου, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας, ανανέωσης και συμμετοχής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Λέσβου και πίστη στις αξίες της μεγάλης μας παράταξης, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου. Η Λέσβος, με τον πολιτισμό, την ιστορία και τους ανθρώπους της, αξίζει μια Δ.Ε.Ε.Π. που θα εκφράζει την ενότητα και τη συμμετοχή όλων. Μια οργάνωση ανοιχτή, δημοκρατική και εξωστρεφή, όπου η γνώμη κάθε μέλους – άνδρα ή γυναίκας, νέου ή παλαιότερου – θα ακούγεται και θα έχει αξία και που η συμμετοχή νέων ανθρώπων θα μας δώσει μία διαφορετική νοοτροπία για το πώς πρέπει να βλέπουμε την πολιτική.

Η μέχρι τώρα πορεία μου, ως εκπαιδευτικός και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, μου δίδαξε ότι η συνεργασία και ο διάλογος αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στην κοινωνία. Σε μια εποχή που απαιτεί υπευθυνότητα και ενότητα, θεωρώ καθήκον μου να συμβάλω ενεργά στην ανανέωση, την ενίσχυση και την εξωστρέφεια της κομματικής μας οργάνωσης, στηρίζοντας το Κυβερνητικό έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλω μια Δ.Ε.Ε.Π. που θα αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών, θα βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα, στις ανησυχίες και στα όνειρα των ανθρώπων του τόπου μας, δίνοντας φωνή στη νεολαία, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των γυναικών και αξιοποιώντας την εμπειρία όλων όσων πιστεύουν στη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας. Θέλω μια Δ.Ε.Ε.Π. που θα αναζωογονήσει τις τοπικές οργανώσεις, θα αναδεικνύει τα προβλήματα των χωριών μας και θα προτείνει λύσεις για τα ζητήματα που αφορούν όλους τους Δήμους της Περιφέρειάς μας, Λέσβου, Λήμνου και Άη Στράτη.

Μια οργάνωση που θα αναδεικνύει και θα προωθεί τα προβλήματα του πρωτογενούς και τουριστικού τομέα των νησιών μας και θα στηρίζει έμπρακτα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενισχύοντας τη θέση και τη δυναμική του. Έχοντας υπάρξει ενεργό μέλος της Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου καθώς και πρόεδρος της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για πολλά χρόνια, γνωρίζω καλά τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες της παράταξής μας.

Η υποψηφιότητά μου αποτελεί κάλεσμα ενότητας, ανανέωσης και συμμετοχής. Μαζί, με σεβασμό στην ιστορία και τις αξίες μας, προχωράμε ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο – για τα παιδιά μας και τον τόπο μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Το Χριστοφίδειο γήπεδο Αγιάσου «φωτίζεται» με νέα τεχνολογία

Στην τελική ευθεία η εγκατάσταση σύγχρονου φωτισμού LED – Έργο προϋπολογισμού 176.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το «Φιλόδημος ΙΙ» και τη σφραγίδα του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Νέα διοίκηση στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Mytilene GRACE»

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του Thanksgiving στις 30 Νοεμβρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κάνε την πρώτη κίνηση – και μπες στον κόσμο του σκακιού!

Ο Βενιαμίν διοργανώνει Σεμινάριο Βασικών Γνώσεων στο Σκάκι για ενήλικες
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο γιορτής στη Μόρια

Τιμάται ο Άγιος Δημήτριος και η Επέτειος του «ΟΧΙ»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος δεν θα δεχθεί ευχές στις 23 Οκτωβρίου

Eνημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Στήριξη στην αγροτική παραγωγή με έργα ουσίας στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης

Ολοκληρώθηκαν οι τσιμεντοστρώσεις στην περιοχή των Παμφίλων – Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε Μόρια, Αφάλωνα και Παναγιούδα με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στις καλλιέργειες και την καθημερινότητα των αγροτών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η φτώχεια, η καθαριότητα και η μνήμη μιας Λέσβου της ανθρωπιάς

Η εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τη Μαρία Χατζηγεωργίου, την Ανθή Παζιάνου και τον Θράσο Αβραάμ άνοιξε ξανά τη δημόσια συζήτηση για την κοινωνική πραγματικότητα των νησιών, τη δημοτική καθημερινότητα και τη ζωντανή μνήμη
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ευχαριστήριο του Αετού Λουτρών προς την Περιφέρεια

Για τη χρηματοδότηση φωτισμού στο γήπεδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «Περιβαλλοντική Νομοθεσία»

Συζητάμε με τη νομικό Δρ. Βασιλική Νταλάκου Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Νομικό Συνεργάτη της Προεδρίας της Κυβέρνησης για τους θεσμοθετημένους κανόνες που διέπουν την σχέση του Ανθρώπου με το Περιβάλλον του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Καίτη Στρατάκη υποψήφια για την προεδρία της ΝΟΔΕ Λέσβου

Δεύτερη υποψηφιότητα μετά τον Δημοσθένη Χατζηγιάννη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυστηρότερες ποινές για την εγκατάλειψη ογκωδών απορριμμάτων

Ενημέρωση από τον Δήμο Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κυβερνητικό κλιμάκιο έρχεται στη Λέσβο

Για επίσκεψη στο πλαίσιο Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη έκανε λόγο ο Μουτζούρης