× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης συναντήθηκε και με τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/10/2025

Ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ.
' χρόνος ανάγνωσης

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, το σκηνικό στη Λέσβο αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Ο δικηγόρος Δημοσθένης Χατζηγιάννης, γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος του κόμματος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΟΔΕ Λέσβου, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει το «Ν σε σχετικό ρεπορτάζ.

Ο κ. Χατζηγιάννης,  θεωρείται πρόσωπο με μακρά πορεία στα αυτοδιοικητικά και κομματικά δρώμενα του νησιού. Στο παρελθόν υπήρξε βασικό στέλεχος της Δημοτικής Αρχής του Στρατή Κύτελη, ενώ από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είχε διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε κρίσιμες αποφάσεις της περιόδου 2019-2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υποψηφιότητά του έρχεται να δώσει νέα δυναμική στην εσωκομματική αναμέτρηση της ΝΔ στο νησί, που θα διεξαχθεί στις 23 και 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκλογών για τις νέες Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟΔΕ) σε όλη τη χώρα.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τις προηγούμενες ημέρες είχε συνάντηση με τον βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπο Αθανασίου, με τον οποίο –όπως είπε– υπάρχει πλέον πλήρης συνεννόηση και πολιτική ταύτιση. Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές του 2023 οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν διαταραχθεί, μετά την επιλογή του κ. Αθανασίου να στηρίξει τον Πανάγο Κουφέλο για τη δημαρχία, και όχι τον τότε δήμαρχο Στρατή Κύτελη, με τον οποίο συνδεόταν πολιτικά ο κ. Χατζηγιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, ωστόσο, όπως δήλωσε στο «Ν», «οι ισορροπίες έχουν αποκατασταθεί πλήρως». Ο κ. Χατζηγιάννης επεσήμανε ότι ο κ. Αθανασίου είναι «ένας ικανός και άξιος εκπρόσωπος των νησιών μας στη Βουλή», υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητά του είναι «η ενότητα και η οργανωτική ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δημιουργεί νέο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο νησί, καθώς ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Προκόπης Τζιμής, έχει ήδη γνωστοποιήσει πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, κλείνοντας έναν κύκλο τεσσάρων ετών στη διοίκηση της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Με το βλέμμα στραμμένο προς τις κάλπες του Νοεμβρίου, η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας εισέρχεται σε περίοδο ανασύνταξης και εσωτερικής αναδιοργάνωσης, με φόντο και το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται –εκτός απροόπτου– την άνοιξη του 2026.

Παράλληλα, στο εσωκομματικό προσκήνιο, δεν λείπουν οι εκτιμήσεις για πιθανές πρόωρες εθνικές εκλογές εντός του 2026, γεγονός που θα καθιστούσε ακόμη πιο κρίσιμη την ενότητα και ετοιμότητα των κομματικών οργανώσεων, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης