Στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λήμνου από τον Οθωμανικό ζυγό παρευρέθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, τιμώντας με την παρουσία του την ιστορική ημέρα και συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.
Ο κ. Αθανασίου συμμετείχε στη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Μύρινα, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.
Σε δηλώσεις του, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και την ιδιαίτερη στρατηγική και γεωπολιτική αξία του νησιού:
«Η Λήμνος αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας και ιστορίας μας. Τιμούμε σήμερα τους αγώνες των προγόνων μας αλλά και δεσμευόμαστε για τη στήριξη του νησιού με ουσιαστικές παρεμβάσεις και έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της».