Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προστασία των Ζώων», την οποία συνδιοργάνωσαν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και αρμόδια για τα αδέσποτα ζώα Μαριόλα – Αφροδίτη Βατή, ο Πατήρ Χρήστος Τσιτμηδέλλης εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Μηθύμνης, καθώς και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Βασιουρής εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Μιχαήλ – Άνθιμος Δήσσος, οι αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Ροδίτης και Ζαχαρούλα Ιωακείμ, καθώς και ο Διοικητής της 98 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγος Νικόλαος Γκρέτσας.
Ως εισηγητές συμμετείχαν ο Νικόλαος Χρυσάκης, Ειδικός Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, η Υπαστυνόμος Α΄ Ευαγγελία Τρικαλοπούλου, η Αστυνόμος Α΄ Ελένη Μπούζουκα, η δημοσιογράφος και Διευθύντρια του Zero Stray Academy Σταματίνα Σταματάκου, καθώς και η εκπαιδεύτρια σκύλων θεραπείας Κωνσταντίνα Θανάσουλα.
Τοποθετήσεις έγιναν και από την Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Άννα Τοσούνογλου, τον Πρόεδρο του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Θέμη Καμμένο, την Αρτέμιδα Βλάχου από την Επιτροπή για τα Αδέσποτα Ζώα και τον Αρχιφύλακα Βασίλειο Ζκέρη με τον αστυνομικό σκύλο «Sandy» της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, στελέχη σωμάτων ασφαλείας και ένοπλων δυνάμεων.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει ανάλογες δράσεις σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την προστασία των ζώων.