× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το νέο στολίδι της Μυτιλήνης γεννιέται στην Αγία Κυριακή

Ο Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε το έργο που αλλάζει την εικόνα της Μυτιλήνης – Γήπεδα, ποδηλατόδρομοι και skate park σε έναν νέο χώρο άθλησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/10/2025

Το νέο στολίδι της Μυτιλήνης γεννιέται στην Αγία Κυριακή
' χρόνος ανάγνωσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου πάρκου αναψυχής στην Αγία Κυριακή Μυτιλήνης, ενός από τα σημαντικότερα έργα αστικής ανάπλασης των τελευταίων ετών. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επισκέφθηκε το εργοτάξιο, συνοδευόμενος από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών και να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χώρος της παλιάς χωματερής μεταμορφώνεται ριζικά, όπως τόνισε ο κ. Χριστόφας, σε ένα ολοκληρωμένο πάρκο αναψυχής και αθλητισμού, που θα προσφέρει στους κατοίκους της πόλης αλλά και των γύρω χωριών μια νέα όαση πρασίνου και δραστηριοτήτων. «Πρόκειται για το έργο της ανάπλασης της παλιάς χωματερής της Αγίας Κυριακής, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης της Μυτιλήνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έχει ήδη ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος των εργασιών εξυγίανσης και διαμόρφωσης του εδάφους. Στο σημείο κατασκευάζονται τέσσερα γήπεδα, ανάμεσά τους γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και ένας χώρος για ποδηλατική διαδρομή ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά. Προχωρούν οι σκυροδετήσεις και τα περιμετρικά τοιχία για το γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ στο κεντρικό τμήμα του πάρκου θα δημιουργηθεί μια μεγάλη παιδική χαρά.

Εκτός από τις αθλητικές υποδομές, το σχέδιο περιλαμβάνει υπαίθρια όργανα γυμναστικής, νέα κτίρια υποστήριξης, καθώς και έναν εκτεταμένο χώρο στάθμευσης για αυτοκίνητα και λεωφορεία. Περιμετρικά του πάρκου θα διαμορφωθεί πεζοπορική και ποδηλατική διαδρομή, ενώ στην κάτω πλευρά, προς την Παναγιούδα, θα δημιουργηθεί ένα ειδικά σχεδιασμένο πάρκο για BMX και skate, το πρώτο του είδους στη Μυτιλήνη, όπως υπογράμμισε ο κ. Χριστόφας.

«Είναι κάτι που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα στην πόλη. Θέλουμε οι νέοι να έχουν έναν ασφαλή χώρο για να αθληθούν και να διασκεδάσουν. Όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας έχουν προβλεφθεί, ενώ στο τέλος του έργου θα υπάρχει και προσωπικό για τη λειτουργία και την επίβλεψη του χώρου», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο του έργου, σημειώνοντας πως η χρηματοδότηση είναι πλήρως εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. «Η σύμβαση υπογράφηκε την άνοιξη του 2025 και το έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δύο ετών, δηλαδή μέχρι την άνοιξη του 2027. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα», δήλωσε, προσθέτοντας πως «οι γεωτεχνικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, οι εξυγιάνσεις έγιναν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και όλα προχωρούν χωρίς προβλήματα».

Από τον χώρο της Αγίας Κυριακής, ο Παναγιώτης Χριστόφας υπογράμμισε τη σημασία του έργου όχι μόνο ως έργου υποδομής αλλά και ως έργου ανάκτησης και επανένταξης ενός εγκαταλειμμένου χώρου στο φυσικό και κοινωνικό ιστό της πόλης. «Η τοποθεσία είναι μοναδική, βλέπει όλη τη Μυτιλήνη, από την Επάνω Σκάλα ως το Κάστρο και την Παναγιούδα. Είναι σωστή η επιλογή που έγινε, και το αποτέλεσμα θα είναι ένας μεγάλος χώρος αναψυχής για όλους», κατέληξε.

Το έργο, όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να αποτελέσει έναν νέο πνεύμονα πρασίνου και άθλησης στη Μυτιλήνη, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική αποκατάσταση με την κοινωνική αναζωογόνηση μιας ολόκληρης περιοχής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Πτώση στην αγορά ακινήτων το 2025 στη Λέσβο

Σημαντική εκπροσώπηση του νησιού στην πανελλήνια ομοσπονδία μεσιτών από τον πρόεδρο του συλλόγου Λέσβου Σπύρο Διαμαντίδη
Πτώση στην αγορά ακινήτων το 2025 στη Λέσβο
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15 μήνες αναμονής για πληρωμές από την Περιφέρεια

Η «Νέα Δυναμική» θέτει ερωτήματα για τις καθυστερήσεις αποζημιώσεων σε επαγγελματίες που συνέδραμαν σε κρίσιμες παρεμβάσεις
15 μήνες αναμονής για πληρωμές από την Περιφέρεια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Μουτζούρης στηρίζει τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μολύβου

Παράδοση ειδικού εξοπλισμού και μήνυμα εκτίμησης προς όσους υπηρετούν στην πρώτη γραμμή
Ο Μουτζούρης στηρίζει τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μολύβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δημοπρατείται το πάρκο της Αγίας Ειρήνης

Ο πιο κεντρικός χώρος αναψυχής της Μυτιλήνης, μετά από απαξίωση πολλών ετών και σοβαρές ζημιές στην παιδική χαρά, μπαίνει σε τροχιά ανάπλασης για να ζωντανέψει ένα δυναμικό κύτταρο της πόλης
Δημοπρατείται το πάρκο της Αγίας Ειρήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Έρχεται μια Κυριακή για ρεκόρ και ένα Σάββατο για παιδιά στη Μυτιλήνη

Ο Βύρων Χατζηελευθερίου μιλά στο «Ν» για τον Ημιμαραθώνιο Αγάπης στις 14 και 15 Φεβρουαρίου
Έρχεται μια Κυριακή για ρεκόρ και ένα Σάββατο για παιδιά στη Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση για τα προβλήματα στη διακίνηση του επαρχιακού Τύπου από το ΚΚΕ

Αναφορά προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Οικονομίας για τις καθυστερήσεις στη διανομή των εντύπων, με συνημμένη απάντηση των ΕΛΤΑ
Παρέμβαση για τα προβλήματα στη διακίνηση του επαρχιακού Τύπου από το ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

ΚΚΕ: Να τοποθετηθεί μόνιμος παιδίατρος στο ιατρείο Αγιάσου

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε η Μαρία Κομνηνάκα και άλλοι βουλευτές του κόμματος
ΚΚΕ: Να τοποθετηθεί μόνιμος παιδίατρος στο ιατρείο Αγιάσου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ισχυροί κυκλωνικοί άνεμοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο

Προειδοποίηση προς τους ναυτιλλόμενους και τους ναυταθλητές εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
Ισχυροί κυκλωνικοί άνεμοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά της Κομνηνάκα για την υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών στο Αιγαίο

Ζητείται άμεση στελέχωση και ειδική πολιτική για τη νησιωτικότητα
Αναφορά της Κομνηνάκα για την υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών στο Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ΗΠΑ ο Παναγιώτης Δουδωνής για ομιλίες σε Yale και ΟΗΕ

Ομιλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες για θεσμούς, κοινοβούλια και συνταγματικές μεταρρυθμίσεις
Στις ΗΠΑ ο Παναγιώτης Δουδωνής για ομιλίες σε Yale και ΟΗΕ
ΧΩΡΙΑ

Από τον Μεσότοπο στην Καισαριανή με πολλά κουδούνια

Ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Αναγέννηση συμμετέχει ενεργά στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου με πρωταγωνιστές τους κουδουνάτους
Από τον Μεσότοπο στην Καισαριανή με πολλά κουδούνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Ο νέος κώδικας αποδυναμώνει την Αυτοδιοίκηση»

Τοποθέτηση της Βάσως Χοχλάκα στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο για το προσχέδιο του νέου Κώδικα
«Ο νέος κώδικας αποδυναμώνει την Αυτοδιοίκηση»