× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ούτε μία μέρα παραπάνω»

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη της γενοκτονίας στη Γάζα – Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2025

«Ούτε μία μέρα παραπάνω»
' χρόνος ανάγνωσης

Με ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Πλατεία Σαπφούς, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τότε που –όπως αναφέρει– «το διαρκές ισραηλινό πλάνο εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων αναβαθμίστηκε στην πιο ολοκληρωτική γενοκτονική επιχείρηση που γνώρισε ο αιώνας μας».

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρει αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολοκληρώνονται δύο χρόνια απ’ όταν το διαρκές ισραηλινό πλάνο εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων αναβαθμίστηκε στην πιο ολοκληρωτική γενοκτονική επιχείρηση που γνώρισε ο αιώνας μας, με πλήρη κάλυψη και σε ζωντανή μετάδοση.

Δύο χρόνια μαζικών εκτοπισμών, ακατάπαυστων βομβαρδισμών, αποτροπιαστικών μακελειών, ασύλληπτης βαρβαρότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο χρόνια που το σιωνιστικό καθεστώς εξαπολύει το ρατσιστικό του μένος, με τις πλάτες του ιμπεριαλισμού που αγέρωχος αγναντεύει την καταστροφή που σπέρνει το υποχείριό του καθοδηγώντας και προτρέποντάς το.

Δύο χρόνια που η συλλογική Δύση, αυτή η αυτόκλητη «υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που δεν είναι παρά η πρώτη υπονομεύτριά τους, στηρίζει έμπρακτα το κράτος-γενοκτόνο, παρά τις δυσθεώρητα στοιβαγμένες αποδείξεις των εγκλημάτων του, παρά τις νομικές συνέπειες που αυτή η στάση της επισύρει βάσει του διεθνούς δικαίου που η ίδια συνέταξε.

Αλλά πρόκειται και για δύο χρόνια ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού. Δύο χρόνια που υπομένει την πιο τεχνολογικά προηγμένη δολοφονική εκστρατεία επιδεικνύοντας την ακλόνητη αποφασιστικότητά του να μην εγκαταλείψει τη γη των προγόνων του στα χέρια των σιωνιστών σφετεριστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο χρόνια που οι λαοί σε όλη την υφήλιο ενώνουν τη φωνή τους απαιτώντας απ’ τις κυβερνήσεις τους το αυτονόητο: να πάψουν να κοιτούν απαθείς το μαρτύριο του Παλαιστινιακού λαού και να διακόψουν κάθε συνεργασία με το κράτος-γενοκτόνο. Δύο χρόνια αντιφασιστικών και αντιιμπεριαλιστικών αγώνων που κορυφώθηκαν στις διεθνείς αποστολές ακτιβιστών για το σπάσιμο του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Σε μια συγκυρία που ο ιμπεριαλισμός, μέσα από το τελευταίο σχέδιο Τραμπ-Νετανιάχου, υποσχόμενος τη χρήση ηπιότερων μεθόδων εθνοκάθαρσης απαιτεί την πλήρη υποταγή των Παλαιστινίων και τη συγκατάβασή τους στην κατάργηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους, ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι αυτός του μαζικού αγώνα.

Εμπνεόμενοι απ’ τους συντρόφους μας που πριν λίγες μέρες έπλευσαν απτόητοι στο στόμα του λύκου και τις συντρόφισσές μας που βάζουν τα σώματά τους στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης ξεκινώντας απεργία πείνας αρνούμενες να δεχθούν τις εναντίον τους κατηγορίες του ισραηλινού καθεστώτος, καταγγέλλουμε τη συμμετοχή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη γενοκτονία του αιώνα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη κυβέρνηση Μητσοτάκη που, στο όνομα της διατήρησης της «στρατηγικής συμμαχίας», συμπράττει με το κράτος-γενοκτόνο, καταστέλλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και σέρνει έναν ολόκληρο λαό στην ανυποληψία και τη συνενοχή.

Ολοκληρώθηκαν δύο χρόνια. Ούτε μία μέρα παραπάνω!

  •  Να περάσει αμέσως όλη η ανθρωπιστική βοήθεια! Καμία χρήση της ως διαπραγματευτικό χαρτί για την υποταγή των Παλαιστινίων!
  •  Άμεσος τερματισμός της γενοκτονίας!
  • Διακοπή κάθε συνεργασίας με το κράτος-γενοκτόνο και επιβολή κυρώσεων!
  •  Όλες κι όλοι την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Πλατεία Σαπφούς!

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και κάθε πολίτη της Μυτιλήνης να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, «για να υψώσουν φωνή αλληλεγγύης απέναντι στη γενοκτονία και στη συνενοχή των κυβερνήσεων που τη στηρίζουν».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στον πάγο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου ‑ Τουρκίας

Φόβοι για εγκλωβισμό επισκεπτών οδηγούν σε προσωρινή αναστολή ενώ θα επανεξετάζονται καθημερινά τα δεδομένα
Στον πάγο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου ‑ Τουρκίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από την ζωή η Έλλη Πρωτογερέλλη

Ιστορική μορφή της Αριστεράς στην Ελλάδα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θερμή της Λέσβου
Έφυγε από την ζωή η Έλλη Πρωτογερέλλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δηλώσεις Δουδωνή κατά του Βασίλη Χιώτη

«Αγωνίζομαι απέναντι σε συκοφάντες για το νησί μου τη Λέσβο που το καταστρέφουν με τον αφθώδη πυρετό» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Νέες δηλώσεις Δουδωνή κατά του Βασίλη Χιώτη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αμεση συναντηση με τον Πρωθυπουργό ζήτησε ο Περιφερειάρχης

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων ο Περιφερειάρχης μετέφερε στην κυβέρνηση τα τέσσερα κρίσιμα αιτήματα για αποζημιώσεις και στήριξη
Αμεση συναντηση με τον Πρωθυπουργό ζήτησε ο Περιφερειάρχης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κτηνοτρόφοι σε απόγνωση και κυβέρνηση απούσα

Την ώρα που η Λέσβος φλέγεται από τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και την καταστροφή της τοπικής οικονομίας, ο Υπουργός Μαργαρίτης Σχοινάς επέλεξε να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για... συναντήσεις!
Κτηνοτρόφοι σε απόγνωση και κυβέρνηση απούσα
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Λέσβο

Με τη συμμετοχή πολλών πιστών και των αρχών του τόπου κορυφώθηκαν την Λαμπροτρίτη 14 Απριλίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη των θαυματουργών Αγίων της Θερμής
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Η Λαμπροδευτέρα έφερε χαμόγελα στην Αγιάσο

Μεγάλη συμμετοχή στον Απέσο και ζωντάνεμα των πασχαλινών εθίμων
Η Λαμπροδευτέρα έφερε χαμόγελα στην Αγιάσο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απολυμάνσεις οχημάτων ενόψει της κινητοποίησης

Συνεργείο της Περιφέρειας παρεμβαίνει στο ύψος των Λαμπών Μύλων με τη συνδρομή της Αστυνομίας
Απολυμάνσεις οχημάτων ενόψει της κινητοποίησης
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για τον Αγιο Ραφαήλ

Ενισχυμένη συγκοινωνία για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών
Έκτακτα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για τον Αγιο Ραφαήλ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σύγκρουση Δουδωνή – Χιώτη για τον αφθώδη πυρετό

«Ρουσφέτι» ή αγώνας για τη Λέσβο;
Σύγκρουση Δουδωνή – Χιώτη για τον αφθώδη πυρετό
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές και εκπλήξεις
Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Χωρίς... Λαζαρίδη η Λέσβος την Τρίτη του Πάσχα

Προτροπή Αθανασίου για online σύσκεψη με τους τυροκόμους, την ώρα που οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε αδιέξοδο
Χωρίς... Λαζαρίδη η Λέσβος την Τρίτη του Πάσχα