Την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη γνωστή διασταύρωση της Αγίας Τριάδας, στον καινούργιο δρόμο Καλλονής – Σιγρίου καταγγέλουν αναγνώστες του «Ν». Όπως μας ανέφεραν σε μήνυμα που απέστειλαν, εδώ και τέσσερις ημέρες τα φώτα λειτουργούν αντιστρόφως: παραμένουν αναμμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας και σβηστά τη νύχτα, με αποτέλεσμα η διασταύρωση να μένει στο σκοτάδι.
Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά τη διακοπή ρεύματος της Κυριακής και πιθανόν σχετίζεται με τη λειτουργία αναλογικού χρονοδιακόπτη, ο οποίος χρειάζεται χειροκίνητη ρύθμιση σε κάθε διακοπή. Παρά τις οχλήσεις προς τον ΔΕΔΔΗΕ και την Περιφέρεια, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση.
Η διασταύρωση, που ήδη έχει καταγραφεί ως σημείο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με τους κατοίκους έχει μετατραπεί σε πίστα αυτοσχέδιων αγώνων. Όπως περιγράφουν, νεαροί με μηχανάκια κάνουν σούζες και επικίνδυνες μανούβρες, ενώ αυτοκίνητα επιδίδονται σε κόντρες και «χρονόμετρα» από το 0-100. Πρόσφατα, όπως τονίζουν, από τύχη δεν σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα όταν οδηγός μοτοσικλέτας διέσχισε τη διασταύρωση κάνοντας σούζα τη στιγμή που διερχόταν Ι.Χ. από τον δρόμο Μυτιλήνης – Σιγρίου.
Όπως αναφέρεται το περιστατικό έχει αναφερθεί και στην Αστυνομία, ωστόσο, λόγω της καθυστερημένης άφιξης των δυνάμεων, οι δράστες συνήθως απομακρύνονται πριν φτάσουν οι αρχές. Όπως τονίζουν, τους καλοκαιρινούς μήνες τα περιστατικά ήταν σχεδόν συνεχόμενα, με ήχους από «σκάστρες» και μηχανές που θύμιζαν «πυροβολισμούς».