× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γέμισε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τη σύσκεψη της απεργίας

Παρέμβαση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας Γιάννη Τασιούλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2025

Γέμισε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τη σύσκεψη της απεργίας
' χρόνος ανάγνωσης

Με σύνθημα τον «πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό» προετοιμάζεται η Λέσβος για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 1ης Οκτωβρίου, με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

Στις 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη στην αίθουσα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ), όπου συνδικαλιστές από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, νέοι και νέες αλλά και συνταξιούχοι συζήτησαν για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επίκεντρο βρέθηκε το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο, το οποίο –όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες– επεκτείνει την εργάσιμη μέρα στις 13 ώρες και ενισχύει την «ευελιξία» της αγοράς εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΕΚ, Γιάννης Ζαφειρίου, στην εισήγησή του ανέδειξε το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται οι εργαζόμενοι να απαντήσουν, κάνοντας λόγο για τους κινδύνους από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις εντάσεις μεταξύ μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα). Υπενθύμισε, παράλληλα, τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτοί που σπρώχνουν τους λαούς στον πόλεμο, είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν 13ωρα και πιο εξαντλημένους εργάτες για να αυξάνουν τα κέρδη τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζαφειρίου κατηγόρησε τις κυβερνήσεις διαχρονικά (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) για την προώθηση αντεργατικών νόμων προς όφελος των επιχειρηματικών κερδών, ενώ αναφέρθηκε και στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ), λέγοντας ότι «αθωώνουν την πολιτική των μεγαλοεργοδοτών» και συντηρούν αυταπάτες.

Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν επίσης συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.

«Η επιτυχία της απεργίας την 1η Οκτώβρη είναι στα χέρια μας», υπογραμμίζει η Διοίκηση του ΠΕΚ, καλώντας σε δυναμική παρουσία στη συγκέντρωση της πλατείας Σαπφούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα στην κινητοποίηση από το Συνδικάτο Οικοδόμων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα που συνέβη στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Ιππειος υπερασπίζεται το σχολείο του

Ομόφωνη απόφαση για διατήρηση της πλήρους δομής του Γυμνασίου Λυκείου με έμφαση στην αυτοτέλεια και την ποιότητα της εκπαίδευσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό οδηγού στα Παρακοίλα

Σε βάρος του οδηγού σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Κυριακή 16 Νοεμβρίου το μεσημέρι στη πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος ενωμένη στη μνήμη και στη δράση για το Πολυτεχνείο

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί καλούν τους πολίτες στη Μύρινα για να τιμήσουν τα 52 χρόνια με παρουσία στον δρόμο του αγώνα
ΥΓΕΙΑ

Ρεαλιστική προσομοίωση ναυαγίου στη Μυτιλήνη

Φοιτητές του ΕΚΠΑ και διασώστες εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση κρίσεων και στη φροντίδα ευάλωτων επιζώντων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι σχολικοί τροχονόμοι της Μυτιλήνης, εκπαιδεύονται

Πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης για τα ζητήματα οδικής ασφάλειας των μαθητών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι μαθητές της Λέσβου μαθαίνουν για τον Ερυθρό Σταυρό

Μετά από σχετική έγκριση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του νησιού τα στελέχη του Περιφερειακού Τμήματος πραγματοποιούν ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

52 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου για την ιστορική κοινωνική εξέγερση των φοιτητών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητές του Πανεπιστημίου βούτηξαν στα βαθιά της Βαρειάς

Πραγματοποιήθηκε δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού στο λιμανάκι της Βαρειάς από τη φοιτητική καταδυτική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Νικόλαος Τζανόπουλος»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνέδριο για την πνευματική κληρονομιά της οικογένειας Βερναρδάκη στη Μυτιλήνη

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο 14 και 15 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, παρουσία του Παναγιώτη Βερναρδάκη