Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λέσβου «ΠΝΟΗ», σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, συνεχίζει και το φθινόπωρο του 2025 τη λειτουργία της υβριδικής «Ομάδας Ανάγνωσης και Συζήτησης Εκπαιδευτικών».
Η φετινή ομάδα θα αξιοποιήσει το βιβλίο «Η Συναισθηματική Εμπειρία της Μάθησης και της Διδασκαλίας» των Ίσκα Σαλτημπέργκερ – Ουίτενμπεργκ, Τζοάνα Χένρι και Έλι Όσμπορν, με στόχο οι συμμετέχοντες να μελετήσουν και να συζητήσουν τα κεφάλαια μέσα από μια προσωπική και βιωματική ματιά. Σκοπός είναι να ενισχυθεί η επίγνωση γύρω από τα συναισθηματικά φαινόμενα που αναδύονται στη διαδικασία της μάθησης και της διδασκαλίας, δημιουργώντας παράλληλα ένα δίκτυο στήριξης για τους εκπαιδευτικούς.
Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας έχει οριστεί για την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν δέκα εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Παρασκευή, την ίδια ώρα. Τον συντονισμό θα έχει η ψυχολόγος του Κέντρου «ΠΝΟΗ» Σοφία Κιστάνη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αφορά εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με ανώτατο αριθμό τα 15 άτομα. Η ομάδα θα είναι υβριδική, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής και σε εκπαιδευτικούς από κάθε γωνιά της Λέσβου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την 1η Οκτωβρίου 2025 στο email: pnoimytdraseis@gmail.com.