× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λήμνο

Επισκέψεις σε Ατσική, οινοποιείο «Η Ένωση», Αρχαιολογικό Μουσείο και συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και τη Δήμαρχο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/9/2025

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λήμνο
' χρόνος ανάγνωσης

Στη Λήμνο θα βρεθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιώντας σειρά επισκέψεων και επαφών με τοπικούς φορείς αλλά και τους πολίτες του νησιού.

Το πρωί, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ξεκινά από την Ατσική, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Αμέσως μετά, θα επισκεφθεί το οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λήμνου «Η Ένωση», έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της αγροδιατροφικής παραγωγής του νησιού, με ιδιαίτερη συμβολή στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του λημνιού οίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου, όπου θα ξεναγηθεί στα εκθέματα που αναδεικνύουν τον πλούτο και τη μακραίωνη ιστορία του νησιού.

Στις 12.00 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Μύρινα, για να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολίτες της Λήμνου, σε μια στάση με ιδιαίτερο πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμά του θα ολοκληρωθεί με τις θεσμικές συναντήσεις: αρχικά με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και ακολούθως με τη Δήμαρχο Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα. Οι επαφές αυτές αναμένεται να εστιάσουν στα αναπτυξιακά ζητήματα και τις ανάγκες του νησιού, από τις υποδομές και την αγροτική παραγωγή μέχρι τον τουρισμό και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λήμνο εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής παρουσίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με στόχο τη στήριξη της νησιωτικότητας και την ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης της περιοχής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Αγώνας δρόμου από Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τα αναχώματα του Τσικνιά

Έχουν ήδη εγκατασταθεί δύο εργολάβοι που εργάζονται ταυτόχρονα από τα δύο άκρα του σπασμένου αναχώματος ώστε να μειωθεί ο χρόνος αποκατάστασης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σημαντικά μηχανήματα για το Βοστάνειο 1,76 εκατ. ευρώ και στο βάθος το ακτινοδιαγνωστικό

Σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και ο διοικητής του νοσοκομείου Αλέξανδρος Κουτσαντώνης αναφέρθηκαν στην προσπάθεια στήριξης του νοσηλευτικού ιδρύματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συζήτηση στη Χίο για την ακροδεξιά

Ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο φιλοξενεί τον Κωστή Παπαϊωάννου σε μια ανοιχτή εκδήλωση για την altright και τις σύγχρονες μορφές της.
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχνή αύξηση σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε ο τομέας των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδότηση 90% για ανακαίνιση παλαιών σπιτιών

Έρχεται νέο πρόγραμμα με στόχο τα κλειστά ακίνητα να ανακαινιστούν και στη συνέχεια είτε να κατοικηθούν είτε να ενοικιαστούν για τουλάχιστον πέντε έτη.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στον Αη Στράτη ακόμη περιμένουν...

Εννέα επιβάτες και οχήματα δεν επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής το οποίο δεν προσέγγισε το λιμάνι του νησιού λόγω κακοκαιρίας
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέξανδρος Φλαμπουράρης
ΕΛΛΑΔΑ

Αποχαιρετισμός στον Στέφανο Χατζηγιάννη

Η Ιατρική και η Λέσβος τιμούν τον κορυφαίο παθολόγο που έφυγε πλήρης ημερών
ΕΛΛΑΔΑ

Τι προβλέπει η συμφωνία ΔΕΠΑ ‑ Naftogaz

Το ευχαριστώ Ζελένσκι σε Μητσοτάκη και Τραμπ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Καθυστερήσεις, ελλείψεις και ασαφή χρονοδιαγράμματα τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλά για εκσυγχρονισμό!
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Δείτε εδώ ποιοί είναι οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των νέων μέτρων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Λήμνο

Δείτε εδώ τις προσεγγίσεις των πλοίων Αδαμάντιος Κοραής και Αικατερίνη Π στο νησί
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ