Μια μητέρα τριών παιδιών μοιράστηκε δημόσια την εμπειρία της, περιγράφοντας με συγκίνηση πώς βρήκε ξανά την υγεία της χάρη στον νευροχειρουργό Πέτρο Σουρτζή, ο οποίος πρόσφατα άφησε τη Μυτιλήνη για να αναλάβει διευθυντική θέση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
«Είμαι μητέρα 3 παιδιών με χρόνια πάθηση στη μέση μου, το οποίο το καταπολεμούσαμε επί δέκα χρόνια με θεραπείες, μέχρι που έφτασα στο τέλος. Δυστυχώς όμως ο γιατρός μου, ο κ. Πέτρος Σουρτζής, έφυγε από το νησί. Πήρα την απόφαση και πήγα Αθήνα για επέμβαση. Μάλιστα ήμουν και η πρώτη ασθενής του. Όλα πήγαν καταπληκτικά και χάρη στον γιατρό και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Ευαγγελισμού βρήκα την υγεία μου. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από τη Λέσβο στην κορυφή της ιατρικής σκηνής
Ο κ. Σουρτζής υπηρέτησε επί χρόνια στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αποτελώντας έναν από τους δύο νευροχειρουργούς πρώτης γραμμής και καλύπτοντας τις ανάγκες όχι μόνο της Λέσβου αλλά και ασθενών από άλλες περιοχές της χώρας. Η μετάβασή του στον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, αφήνοντας όμως πίσω του ένα μεγάλο κενό για τη Λέσβο.
Μέχρι να καλυφθεί η θέση του, το σύνολο των περιστατικών και των χειρουργείων στο Βοστάνειο σηκώνει ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης του νευροχειρουργικού τμήματος.
Ένα αποτύπωμα που μένει
Η αποχώρηση του κ. Σουρτζή έχει προκαλέσει απογοήτευση σε πολλούς ασθενείς του νησιού, οι οποίοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη φροντίδα και την επιστημονική του κατάρτιση. Η μαρτυρία της πρώτης του ασθενούς στον Ευαγγελισμό αναδεικνύει όχι μόνο την ιατρική του δεινότητα αλλά και την ανθρώπινη διάσταση της προσφοράς του.