× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τα Παιδεία Παίζει» ξανά στον αέρα του «Ν» 99 fm

Παζιάνου, Χατζηγεωργίου και Αβραάμ συζητούν για τουρισμό, κρουαζιέρα και τις καταγγελίες στο Πλωμάρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/9/2025

«Τα Παιδεία Παίζει» ξανά στον αέρα του «Ν» 99 fm
' χρόνος ανάγνωσης

Η νέα σεζόν ξεκίνησε στον Ν 99 fm και μαζί της επέστρεψε η εκπομπή «Τα Παιδεία Παίζει» με την Ανθή Παζιάνου, τη Μαρία Χατζηγεωργίου και τον Θράσο Αβραάμ. Η πρώτη εκπομπή είχε τα πάντα: από πειράγματα στο στούντιο μέχρι πικρέ αλήθειες που δεν ακούγονται πουθενά για τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας.

Η Ανθή Παζιάνου καλωσόρισε τους συναδέλφους της λέγοντας ότι ξεκινά το νέο πρόγραμμα, αλλά το Νησί δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει. Η Μαρία Χατζηγεωργίου αστειεύτηκε ότι της πήραν τη θέση, με τον Θράσο Αβραάμ να απαντά χαμογελώντας πως θα το αντέξει. Ο Ανθή Παζιάνου τόνισε ότι για έκτη χρονιά συνεχίζει να καλημερίζει στο Νησί, υπογραμμίζοντας ότι η εκπομπή αγαπιέται επειδή λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χατζηγεωργίου μίλησε για την αλλαγή τίτλου στη δική της εκπομπή, «Τα Πάντα Ρει». Όπως είπε, η μόνη σταθερά στη ζωή είναι η αλλαγή και ο καθένας μπορεί να βρει μέσα σε αυτήν τον συγχρονισμό της δικής του πορείας. Η Ανθή Παζιάνου πρόσθεσε ότι από τον Οκτώβριο θα ακουστούν περισσότερες φωνές στο ραδιόφωνο, με παραγωγούς από την τοπική κοινωνία, γιατί «το ραδιόφωνο είναι ανοιχτό και δίνει βήμα στην κοινωνία».

Ο τουρισμός στο μικροσκόπιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συζήτηση γρήγορα πήγε στον τουρισμό. Η Μαρία Χατζηγεωργίου εξήγησε ότι η σεζόν ξεκίνησε υποτονικά τον Απρίλιο και τον Μάιο, με μειωμένες αφίξεις, αλλά από τα μέσα Ιουνίου υπήρξε έκρηξη. Τα charter αύξησαν σημαντικά τις αφίξεις και τον Αύγουστο σημειώθηκαν 3.000 περισσότερες σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά, σχεδόν 90.000 Τούρκοι επισκέφθηκαν το νησί μέχρι τον Αύγουστο, αριθμός που δημιουργεί αισιοδοξία.

Ο Θράσος Αβραάμ, ωστόσο, διαφώνησε, εκτιμώντας ότι η χρονιά θα κλείσει με μείωση 20–25 χιλιάδων επισκεπτών σε σχέση με το 2024. Η Χατζηγεωργίου απάντησε ότι ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε δυναμικά και πως η τελική εικόνα μπορεί να είναι πολύ κοντά στα περσινά επίπεδα.

«Παταγώδης αποτυχία» στην κρουαζιέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κουβέντα πέρασε στην κρουαζιέρα, με τον Θράσο Αβραάμ να κάνει λόγο για παταγώδη αποτυχία. Υποστήριξε ότι η Λέσβος δεν έχει μπει στον χάρτη, καθώς δεν υπάρχει ντόκος στο λιμάνι της Μυτιλήνης και αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά. «Δεν μπορούμε να συγκρινόμαστε με τη Σαντορίνη», είπε, «εκεί υπάρχουν λάντζες κλειστού τύπου που εξυπηρετούν με ασφάλεια τον κόσμο».

Η Μαρία Χατζηγεωργίου υπενθύμισε ότι παλιότερα, στα χρόνια της Αραβικής Άνοιξης, η Λέσβος είχε μέχρι και 70 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, όμως μετά το 2015–2016 βγήκε από τον χάρτη και δεν μπόρεσε να επανέλθει.

Τα γεγονότα και οι καταγγελίες για τις αυθαιρεσίες στο Πλωμάρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής αφιερώθηκε στις καταγγελίες του Συλλόγου «Αλκαίος» για παρεμβάσεις στο Πλωμάρι. Ο Θράσος Αβραάμ μίλησε για κοπή δέντρων, κλείσιμο δρόμων προς τη θάλασσα, μπαζώματα και αυθαίρετες κατασκευές, παρουσιάζοντας φωτογραφίες. «Όταν ένας φτωχός πάει να φτιάξει ένα μικρό παράπηγμα, τον οδηγούν στο αυτόφωρο. Γιατί εδώ να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;», διερωτήθηκε. Παράλληλα ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως κλιμάκιο της Πολεοδομίας Μυτιλήνης επισκέφτηκε την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου την περιοχή όπου είχαν γίνει οι καταγγελίες και πραγματοποίησε συναντήσεις τόσο με τους μηχανικούς όσο και με τους καταγγέλοντες.Ωστόσο η Πολεοδομία δεν έχει βγάλει το πόρισμα της για το κατα πόσο οι κατασκευές που έχουν γίνει στην περιοχή είναι νόμιμες. Επίσης ο Θράσος Αβραάμ επεσήμανε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν έλεγχοι τόσο από την Κτηματική Υπηρεσία όσο και από τη Διεύθυνση Δασών.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μπαζώθηκε μικρό λιμανάκι της περιοχής, το οποίο χρησιμοποιούσαν ψαράδες, και στη θέση του στήθηκε πλωτήρας με ξαπλώστρες. «Οι άνθρωποι φοβήθηκαν να μιλήσουν», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως αυτό συνιστά ξεπούλημα του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Θράσος Αβραάμ συνεχίζοντας επεσήμανε ότι πατρίδα δεν είναι μόνο σύνορα και σημαίες αλλά και το φυσικό περιβάλλον που οφείλουμε να προστατεύουμε. Η Μαρία Χατζηγεωργίου πρόσθεσε ότι υπάρχουν παραδείγματα όπου οι κάτοικοι αντιστάθηκαν, όπως στη Σκάλα Ερεσού και στο Αφεντέλι, και κράτησαν τις παραλίες τους. Ο Θράσος Αβραάμ υπογράμμισε ότι ανάπτυξη και σεβασμός στη φύση μπορούν να συνυπάρξουν καταλήγοντας ότι τα μπαζώματα λιμανιών δεν είναι νόμιμα πουθενά και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο να τα παρουσιάσει δημόσια. «Τα μικρόφωνά μας είναι ανοιχτά», είπε, «εμείς καταθέτουμε όσα γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ».

Η πρώτη εκπομπή της σεζόν απέδειξε ότι το «Τα Παιδεία Παίζει» θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς, με χιούμορ, με αλήθειες που λέγονται έξω από τα δόντια, αλλά και με σκληρά ερωτήματα για την καθημερινότητα και το μέλλον του τόπου.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO

Επίσκεψη στην ΚοινΣΕΠ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» με γευσιγνωσία κρασιών, τοπικά εδέσματα και αναφορές στη βιώσιμη ανάπτυξη
Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη

Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν παρέμβει το προηγούμενο διάστημα ενώ οι γείτονες κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία

Στο επίκεντρο κοινές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις και δράσεις εξωστρέφειας με τη συμμετοχή του ΟΠΑΝΔΑ
Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης
Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»

Δήλωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Δράση Νέος Δήμος» Πανάγού Κουφέλου για την απώλεια των δυο νέων παιδιών
«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στη Λέσβο μετά τον χαμό των δυο νέων παιδιών

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας εξέφρασε δημόσια τη θλίψη του για την τραγωδία που συγκλόνισε το νησί και ανακοίνωσε την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα
Βαρύ πένθος στη Λέσβο μετά τον χαμό των δυο νέων παιδιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξετελιά 2026 στην Αντισσα

Ο Ελαιουργικός Κτηνοτροφικός Αγροτικός Συνεταιρισμός του χωριού διοργανώνει στις 30 και 31 Μαΐου ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελιά, την κτηνοτροφία και τους ανθρώπους της υπαίθρου
Ξετελιά 2026 στην Αντισσα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Λέσβο

Εργαστήρι κυανοτυπίας, προβολή βραβευμένου ντοκιμαντέρ και ξενάγηση στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Μόριας από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας

Στις 5 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Παπάδου Γέρας «Οδυσσέας Ελύτης»
Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας
ΧΩΡΙΑ

Εννιά χρόνια μετά το σεισμό, χρηματοδότηση για την εκκλησία της Βρίσας

Θα δοθούν δύο εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζουρης
Εννιά χρόνια μετά το σεισμό, χρηματοδότηση για την εκκλησία της Βρίσας