× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιστημονική ημερίδα στη Μυτιλήνη για την παχυσαρκία

Πάνω από 70 φαρμακοποιοί ενημερώθηκαν για τις σύγχρονες θεραπείες και τις προκλήσεις του κλάδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/9/2025

Επιστημονική ημερίδα στη Μυτιλήνη για την παχυσαρκία
' χρόνος ανάγνωσης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025 στο ξενοδοχείο Elysion η εκπαιδευτική ημερίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Lilly – ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ, με θέμα: «Νέα εποχή στην αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας: Αγωνιστές GIP & GLP-1 – Ο ρόλος του φαρμακοποιού». Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης των φαρμακοποιών, με στόχο την επιστημονική τους κατάρτιση αλλά και την ενημέρωση για τα νέα δεδομένα στη λειτουργία των φαρμακείων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, καθώς και ο Καίσαρ Καρούσος, Φαρμακοποιός και Customer Service & Distribution Director της εταιρείας Lilly – ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ. Οι εργασίες ξεκίνησαν με τις εισηγήσεις του Ελευθέριου Αζά, Παθολόγου – Διαβητολόγου, και της Θεοδώρας Στρατηγού, Ενδοκρινολόγου – Διαβητολόγου (Bs, MD, PhD), οι οποίοι παρουσίασαν τη νέα θεραπευτική προσέγγιση με Αγωνιστές GIP & GLP-1 στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο των φαρμακοποιών στη συμβουλευτική και υποστήριξη των ασθενών. Όπως τόνισαν, η παχυσαρκία αποτελεί χρόνια νόσο που επηρεάζει σοβαρά την υγεία και την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα νεότερα φάρμακα ανοίγουν έναν δρόμο με περισσότερες δυνατότητες: όχι μόνο για απώλεια βάρους, αλλά για καλύτερη υγεία, περισσότερη ενέργεια και μείωση κινδύνων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρώτη πανελλαδικά παρουσίαση της μελέτης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τίτλο «Φαρμακεία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα – Δεδομένα και Προκλήσεις», που πραγματοποίησε ο Αθανάσιος Γουβάλας, Γραμματέας του ΙΦΕΕ και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδας. Η μελέτη καταγράφει αναλυτικά στοιχεία από 30 ευρωπαϊκές χώρες, εξετάζοντας το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων, τα οικονομικά δεδομένα του κλάδου, τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες και τις διαφορές με το αντίστοιχο περιβάλλον στην Ελλάδα.

Η ημερίδα συγκέντρωσε πάνω από 70 φαρμακοποιούς της Λέσβου σε σύνολο 101, γεγονός που αποδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον του κλάδου για επιστημονική ενημέρωση αλλά και για τις εξελίξεις που επηρεάζουν το μέλλον του φαρμακείου στη χώρα. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους εισηγητές, τον χορηγό και όλους τους συναδέλφους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον διαρκή προσανατολισμό του Συλλόγου στη γνώση και την πρόοδο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υπάρχει εναλλακτική απέναντι στο δίλημμα Μητσοτάκης ή χάος»

Δουδωνής από το συνέδριο ΠΑΣΟΚ μιλά για σχέδιο διακυβέρνησης και θέτει ως προτεραιότητα τη νίκη στις εκλογές
«Υπάρχει εναλλακτική απέναντι στο δίλημμα Μητσοτάκης ή χάος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ενισχύεται η βιοασφάλεια στη Μυτιλήνη με κρίσιμη παρέμβαση στον Βιολογικό

Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις προστασίας της κτηνοτροφίας και της τοπικής παραγωγής
Ενισχύεται η βιοασφάλεια στη Μυτιλήνη με κρίσιμη παρέμβαση στον Βιολογικό
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στον Lebades η υφαντική γίνεται πράξη μνήμης, δημιουργίας και slow fashion

Ο Αργύρης Χατζημαλλής, συνιδρυτής της ΑΜΚΕ μίλησε στο ρ/σ του «Ν» 99 fm για τη φιλοσοφία του γύρω από το ένδυμα, η οποία έχει αποδοχή εντός και εκτός Λέσβου
Στον Lebades η υφαντική γίνεται πράξη μνήμης, δημιουργίας και slow fashion
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχαιρετισμός του ΚΚΕ Λέσβου στον Θωμά Τσαγκαρέλλη

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ εκφράζει θλίψη και σεβασμό για την απώλεια του στελέχους του κόμματος και συνδικαλιστή
Αποχαιρετισμός του ΚΚΕ Λέσβου στον Θωμά Τσαγκαρέλλη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε αναζήτηση κτηνιάτρων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στόχος η επιτάχυνση των ελέγχων για τον αφθώδη πυρετό στο νησί
Σε αναζήτηση κτηνιάτρων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τρέχει ο Δήμος Μυτιλήνης και στήνει ασπίδα για τους κτηνοτρόφους

Με γρήγορες παρεμβάσεις και τάφρους απολύμανσης ενισχύεται η προστασία απέναντι στον αφθώδη πυρετό
Τρέχει ο Δήμος Μυτιλήνης και στήνει ασπίδα για τους κτηνοτρόφους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αντιδράσεις στην Αγιάσο για την αποχώρηση των ΕΛΤΑ

Νέα υποβάθμιση για την Αγιάσο με τη μεταφορά των ΕΛΤΑ σε ιδιωτικό πρακτορείο
Αντιδράσεις στην Αγιάσο για την αποχώρηση των ΕΛΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Νέα Δυναμική»: Μέτρα τώρα για να σωθεί η κτηνοτροφία της Λέσβου

Προτάσεις στήριξης και αιχμές για καθυστερήσεις στην πρόληψη του αφθώδους πυρετού
«Νέα Δυναμική»: Μέτρα τώρα για να σωθεί η κτηνοτροφία της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στον «αγώνα» για καθαρές θάλασσες η Θερμή

Φοιτητές, Δήμος και εθελοντές ενώνουν δυνάμεις για καθαρότερες θάλασσες
Στον «αγώνα» για καθαρές θάλασσες η Θερμή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στηρίζουν τους κτηνοτρόφους οι μαθητές της Καλλονής

Το 15μελές του ΓΕΛ Καλλονής εκφράζει αγωνία και στηρίζει τη συγκέντρωση της Παρασκευής
Στηρίζουν τους κτηνοτρόφους  οι μαθητές της Καλλονής