Η Βραζιλία, ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στον κόσμο, θα παράγει φέτος περίπου 55,2 εκατομμύρια σακιά των 60 κιλών, αποτέλεσμα που θα είναι αυξημένο κατά 1,8% σε σχέση με το 2024, σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη.
Η Εθνική Εταιρεία Εφοδιασμού (Conab) απέδωσε μέρος της αναμενόμενης αύξησης στη βελτίωση των κλιματικών συνθηκών σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που συνέβαλε στην «ανάκαμψη των εκτάσεων καλλιέργειας», πολλές από τις οποίες είχαν πληγεί από έντονες βροχοπτώσεις κατά την προηγούμενη συγκομιδή.
Ο βραζιλιάνικος καφεκομικός τομέας βρίσκεται σε περίοδο αβεβαιότητας, καθώς ο καφές έχει συμπεριληφθεί σε κατάλογο προϊόντων της χώρας στα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν από τον περασμένο Αύγουστο δασμό 50%.
Η Βραζιλία είναι ο πρώτος παραγωγός και εξαγωγέας καφέ στον κόσμο και το 2024 πούλησε στις Ηνωμένες Πολιτείες 8,1 εκατ. σακούλες καφέ.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 16% του συνόλου των βραζιλιάνικων εξαγωγών καφέ και σχεδόν στο ένα τρίτο των εισαγωγών των ΗΠΑ.
με πληροφορίες από το efeagro.com